Nexen däck vinnare i tyskt däcktest

Bild: Nexen Tire

Nexens däck N’Fera Sport har vunnit första platsen i ett sommardäcktest utfört av den tyska biltidningen Auto Club Europa (ACE) Lenkrad.

ACE Lenkrad är en utav Tysklands största och mest betrodda fordonsklubbar, och driver däck och fordonstester under hela året. ACE har cirka 600.000 medlemmar och erbjuder en variation av tjänster som kör förarsupport och service på väg.

Experterna testade totalt nio olika sommardäck i storlek 225/45R17 monterade på VW Golf 8. Tidningens experter drog efter testerna slutsatsen att N’Fera Sport var bäst för hantering i våta och torra förhållanden, bäst vid bromsning och hade lägst ljudnivå. Däcket, som tillverkades i Nexens europeiska fabrik, fick högt betyg i flera kategorier och fick därmed högst poäng av samtliga medverkande däckfabrikat.

Denna förstaplacering bidrar till en rad av utmärkelser organiserade av andra tidskrifter, bland annat ADAC och Auto Bild, som betygsatt däcket N’FERA Sport som ”starkt rekommenderat”.

– Vi är stolta över att läsa om de senaste testresultaten, som visar att Nexen Tires kvalitet och teknik har utvecklats till en nivå som går att jämföra med andra globala premiumvarumärken. Vi kommer att fortsätta arbeta för att tillhandahålla däck som är säkra, högpresterande och miljövänliga, säger Travis Kang, global VD för Nexen Tire.

About Joakim Held 1016 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!