Nankang OE på nya Donkervoort D8 GTO-JD70

nankang AR-1
Donkervoort D8GTO JD70 med Nankang AR-1. Foto: Donkervoort

Nankang har tecknat ett OE-leveransavtal med Donkervoor Automobielen och nya D8 GTO-JD70 kommer att levereras med AR-1-däck.

Byggd på Donkervoors Lelystad-fabrik i Nederländerna kommer JD-70 att rulla av monteringslinjen med 235 / 45ZR17 &  245 / 40ZR18 NANKANG AR-1-däck. D8 GTO-JD70 har utvecklats för att hedra 70-årsdagen av Donkervoort Automobielens grundare, Joop Donkervoort. Det har utvecklats med Donkervoorts filosofi som är fokuserade på låg vikt, exceptionell kvalitet och en unik intim kör- och ägarupplevelse. Den accelererar från o -100 km / h på 2,7 sekunder och från 0-200 km / h på 7,7 sekunder och det byggs bara 70 av dem. Bilen väger mindre än 700 kg, har 415 hk och dess kurvtagning toppar på 2G i sidledsacceleration – på sitt OE-standarddäck: AR-1.

Nankang AR-1

Nankang AR-1 erbjuder en kombination av högpresterande semi-slick slitbana och ett speciellt avfasningsmönster. Enligt Nankang:s FoU-laboratorium hjälpte denna unika styrka Nankang AR-1 att uppfylla Donkervoorts stränga krav. Dessutom används AR-1 som ett styrdäck av M3 Cup, 330 Challenge och Classic VW Cup, samt  i öppna däckserier som CSCC New Millennium och 750MC Club Enduro. AR-1 har dessutom uppnått EU-däckmärkning som ger det MSA List 1B-godkännande och har framgångsrikt testats på Nurburgring med hög intensitet Dessa faktorer gjorde att AR-1 fick sitt slutgodkännande från Donkervoors ingenjörer.

– Vi är mycket nöjda med att Donkervoort D8 GTO-JD70 kommer att levereras med Nankang-däck. Som en framtida långsiktig partner är vi stolta över att också kunna leverera våra Motorsport -däck till Donkervoort D8 GTO-JD70, förklarar Shane, chef för Nankang Tire Europe.

Profilbild
About Joakim Held 715 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!