Nankang lanserar nytt vinterdäck

Nankang Winter Activa SV-4 Foto: Nankang

Nankang lanserar helt nya vinterdäcket Winter Activa SV-4, som är exklusivt utvecklat för europeiska vintrar.

Det nya däcket kommer att finnas tillgängligt för den europeiska marknaden under det tredje kvartalet. Jämfört med föregångaren ska SV-4 erbjuda en jämnare prestanda i varje kategori av funktioner för att hantera de nuvarande europeiska vintervägarna.

Genom att arbeta med professionella europeiska testcenter ska ingenjörerna hos Nankang ha förhöjt nivån av  grepp,  acceleration och hantering  vid våta vägförhållanden, för att uppnå B i EU-märkningen. När det gäller den snöiga vägar ska det överträffa föregångaren med förbättringar  gällande bromsning,  acceleration  och handling, enligt Nankangs testrapport.

De finare klackarna och sajpningarna  i det  nya  mönstret ska representera avsikten att bygga SV-4 som ett all-round vinterdäck.

Totalt ska SV-4  ge bättre bromsprestanda på våt väg än  SV-3,  och nästan 10% bättre än SV-3 i på snö, enligt en benchmark-rapport som gjorts i Europa.

Nya Winter Activa SV-4 kommer att finnas tillgänglig till ett brett utbud av bilar från och med denna vinter. SV-4 kommer initialt att finnas i 20 storlekar från 13 till 21 tum. En andra fas med ytterligare storlekar kommer att följa under 2022.

About Joakim Held 974 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!