Mitsubishi lämnar Europa efter 45 år

Nya Mitsubishi L200. Foto: Mitsubishi Motors

Mitsubishi Motors har beslutat att lämna Europa och kommer inte att lansera några nya modeller på denna marknad.

Mitsubishi förväntar sig en förlust på hela 360 miljarder yen under räkenskapsåret som slutar i mars 2021. För det första kvartalet rapporterade den japanska biltillverkaren en minskad  försäljning med 57 procent.

Enligt branschtidningen Automotive News ska Mitsubishi avrunda sin verksamhet i Europa helt och kommer inte att ersätta nuvarande modellprogram. Mitsubishi kommer att fortsätta serva och förse de bilar som sålts med reservdelar även framöver.
Mitsubishi har funnits i Europa sedan 1975 och byggde bilar i Born, Nederländerna.

Profilbild
About Joakim Held 723 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!