Michelins VD blir ordförande i Renault

Reanault

Jean-Dominique Senard, VD för Michelin-koncernen, har med full uppbackning av alla i Michelin styrelse tackat ja till att bli styrelseordförande i Renault. Jean-Dominique Senard fortsätter att fungera som koncernchef för Michelin-gruppen tills hans tid löper ut i maj 2019.

Koncernens ledningsbyte som meddelades i februari 2018 har pågått sedan maj 2018. Överlämnandet är planerat till om några veckor, då Florent Menegaux, Managing Partner och framtida VD/CEO redan tagit en allt viktigare roll för att styra koncernen, i nära samarbete med Jean-Dominique Senard.

För att säkerställa att övergången fortsätter i enlighet med de mest strikta etiska normerna, kommer särskilda förfaranden att genomföras på Michelin.

Jean-Dominique Senard har begärt att den ersättningspolicy som gäller för honom vid Michelin under den här tiden bör ta hänsyn till att han kommer att hålla två positioner samtidigt och ber därmed om en minskning av hans ersättning.

Florent Menegaux kommer att ta över efter Jean-Dominique Senard som chef för Michelin enligt planen efter årsstämman som hålls den 17 maj 2019 i Clermont-Ferrand, Frankrike.

About Däckavisen 1165 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!