Michelin visar upp mer än däck på Automechanika

pumpa däck
Bild: Michelin

Michelin gör mer än bara däck. Mobilitetsleverantören utökar ständigt sin portfölj för alla aspekter av däck och runt omkring.

Varumärkets höga kvalitetsstandarder och innovativa styrka återspeglas också i dess utbud av tillbehör, som Michelin kommer att visa upp på monter D88 i Hall 12.1 på Automechanika i Frankfurt från 13 till 17 september 2022. Potentiella kunder och andra intresserade kan få reda på mer om det omfattande utbudet av tillbehör från Michelin på världens ledande eftermarknadsmässa för bilindustrin. Under 2021 sålde 52 licenstagare i cirka 130 länder mer än 31 miljoner produkter under varumärket Michelin. Detta placerar Michelin Lifestyle Limited på nummer 46 i listan över mest framgångsrika licensgivare i världen.

Höjdpunkterna i Michelin-montern i Frankfurt kommer att inkludera de senaste högtryckstvättarna med det patenterade dubbelteknologiska systemet och hydrauliska fordonsdomkrafter med en lyftkapacitet på upp till tre ton. Dessa domkrafter är särskilt lämpliga för tunga som stadsjeepar. Michelin Jump Starters är ett nytt tillskott i sortimentet. Dessa kompakta, lätta hjälpmedel finns i tre olika effektklasser och ger pålitlig, snabb assistans när bilbatteriet är urladdat. Michelin ECOs hållbara produktsortiment för rengöring och bilvård gör att kunderna kan ta hand om sina fordon och miljön. Produktportföljen som visa upp omfattar bland annat snökedjor, bärbara kompressorer, robusta bilmattor och torkarblad för alla väderförhållanden.

Högtryckstvättar – spräng bort smutsen

Med kraften från två motordrivna pumpar är MPX 25DTS namnet på högtryckstvätten med det innovativa, patenterade dubbelteknologiska systemet från Michelin. Den solida, robusta kallvattentryckstvätten kan drivas med en eller två pumpkraftenheter. I ECO-rengöringsläge används endast en pump. Denna inställning är lämplig för rengöring av lätt smutsade eller små ytor. När snabbrengöringsläget är aktiverat trycker de två kraftenheterna igenom vattnet med en hastighet på upp till 810 liter i timmen – det är mer än dubbelt så högt tryck som en standard högtryckstvätt för hus- och trädgårdsbruk. Envis smuts på större ytor eller på väggar upp till fem meter höga kan tas bort utan ansträngning – och framför allt snabbt. Dess två stora gummihjul och ergonomiska handtag gör också högtryckstvätten mycket lätt att manövrera och transportera. MICHELIN MPX 25DTS är utrustad med ett vattenfilter för att avlägsna eventuella föroreningar och totalstoppsystemet, som automatiskt stänger av motorn när avtryckaren släpps. Detta minskar vatten- och energiförbrukningen och förlänger apparatens livslängd genom att även minska slitaget.

Michelin MPX 250EDS batteritrycktvätt är ytterligare ett nytt tillskott i sortimentet. Med ett tryck på 24 bar och en genomströmning på upp till 175 liter i timmen klarar 18-voltsapparaten lätt smuts överallt där det inte finns något eluttag till hands – till exempel när du är involverad i sportaktiviteter utomhus. Den batteridrivna högtryckstvätten är utrustad med ett “dubbelhastighetssystem”. Detta gör det möjligt för användaren att kontrollera prestanda och växla mellan ECO SPEED-läge och MAX SPEED-läge, beroende på vad som krävs. Verktyget är också extremt flexibelt, vilket gör det perfekt för en mängd utomhussituationer. Vattnet som krävs för rengöring kan tas från vilken källa som helst inom räckhåll för slangen, inklusive tankar eller hinkar.

Jump Starter – snabb hjälp

När ditt bilbatteri är slut är det bra att ha något till hands för att komma igång igen. På Automechanika 2022 visar Michelin upp sina nya Jump Starters. Dessa kraftfulla, bärbara nödstartverktyg för litiumbilbatterier finns tillgängliga i en rad effektklasser – upp till så mycket som 16 000 mAh – och ger pålitlig och snabb assistans när bilbatteriet är urladdat. Beroende på modell kan en enda laddning ge 20 till 30 starter. Tack vare deras USB-QC 3.0-uttag kan Jump Starters laddas till så mycket som 80 procent på bara 35 minuter. Men de är inte bara särskilt lätta och kompakta – de har också en integrerad powerbank, vilket innebär att användare också kan ladda sina smartphones, surfplattor och andra USB-enheter. Dessutom har dessa ovärderliga verktyg en praktisk LED-fackla med olika ljusinställningar.

Snökedjor – färdas säkert genom snön

En lämplig lösning för alla fordon i alla väder – MICHELIN snökedjor klarar alla vägförhållanden vintern bjuder på. Varumärket MICHELIN är känt för mer än bara högkvalitativa däck. Den har också ett omfattande utbud av mycket innovativa snökedjor. Förutom MICHELIN EASY GRIP EVOLUTION, MICHELIN SOS GRIP EVOLUTION och MICHELIN EXTREM GRIP innehåller portföljen även MICHELIN FAST GRIP snökedjor. Dessa har utvecklats speciellt för fordon som i allmänhet klassas som “ej lämpliga för snökedjor” och passar nästan alla fordon – inklusive och speciellt de med begränsat utrymme runt hjulhuset. Ett patenterat snabbfästessystem säkerställer enkel montering och demontering utan extra verktyg. Kombinationen av zinkbelagda stålstift och polyuretanpaneler ger gott om grepp och grepp på snö och is.

Kompakta kompressorer – ha alltid rätt lufttryck i dina däck

Att ha rätt lufttryck i dina däck sparar bränsle, förlänger livslängden på dina däck och förbättrar även trafiksäkerheten. På Automechanika visar Michelin därför upp sitt omfattande utbud av kompressorer för kontroll och påfyllning av däcktryck. I centrum finns de kompakta, mobila kompressorerna för bilar, skåpbilar och släpvagnar med direktdriven motorteknik. Direktdrift ger tystare, snabbare och effektivare pumpning. Tre modeller kan anslutas till ett fordons 12-voltsuttag via en tremeterskabel, medan en är designad för anslutning till ett vanligt 240-voltsuttag. Alla modellerna har en 65 centimeter vävd luftslang med skruvförsedd ventilanslutning, en luftavlastningsventil för bekväm justering av däcktrycket och ett förvaringsfack för de medföljande adaptrarna. Den stora blå LED-displayen är lätt att läsa – även i dåligt ljus. Verktygen kan ställas in för att mäta i PSI, bar eller kPa. De programmerbara versionerna stannar automatiskt vid det förinställda trycket. De flexibla, vibrationsdämpande gummifötterna ger en säker bas.

Michelin har nu utökat sin portfölj med en sladdlös kompressor. Detta lätta verktyg har fyra förprogrammerbara tryckinställningar och är perfekt för cykeldäck, motorcykeldäck, bildäck och sportbollar. Den kompakta enheten passar i ditt handskfack och har designats för att fylla på däcktrycket. Den digitala mätaren är noggrann till +/- en PSI upp till 50 PSI (kan växlas mellan PSI, bar och kPa). Det integrerade litiumbatteriet laddar enheten tillbaka på bara tre timmar och kan även fungera som en bärbar powerbank. Det starka LED-ljuset på ovansidan gör att den kan användas i nödsituationer eller svagt ljus.

Hydraulisk bildomkraft – redo att ta sig an det tunga

Det finns vissa människor som gillar att göra saker själva när det kommer till säsongsbetonade däckbyten – och Michelin har robusta, pålitliga verktyg som hjälper dem. När saker och ting blir tunga – i ordets mest bokstavliga bemärkelse – erbjuder Michelin en rad bildomkrafter speciellt för stadsjeepar. Det nuvarande sortimentet av Michelin hydrauliska domkrafter inkluderar tre modeller som kan lyfta upp till tre metriska ton. Ergonomiska handtag, svängbara hjul och ett 180-graders vridande handtag gör jobbet lättare för användarna. SUV:ar har hög markfrigång, men den extra stora lyfthöjden på upp till 530 millimeter gör att detta inte är några problem för MICHELIN hydrauliska bildomkrafter.

Torkarblad – du kan se tydligt nu

Fri sikt för maximal säkerhet – med högeffektiva torkarblad från Michelin kan förarna alltid se vägen tydligt framför sig, även i extremt väder som kraftigt regn och snö. Michelin erbjuder ett heltäckande sortiment av alla vanliga torkarbladstyper – flatblade-torkare, hybridtorkare, traditionella torkare och bakre torkare. Det finns med andra ord det perfekta torkarbladet för alla kunder i alla situationer.

Michelin flatblade-torkare är kända för sin låga design. Deras spoilerteknologi säkerställer högt kontakttryck, även i ogynnsamt väder, och har en testad och beprövad hållbarhet och lång livslängd på mer än en miljon våtservetter. Hybridmodellerna har en innovativ smart-flex-design som gör att torkarbladet anpassar sig till vindrutans kurva. Detta optimerar kontakten och ger perfekta resultat. För den som föredrar en mer traditionell design innehåller Michelin-sortimentet även en mer kostnadseffektiv torkarstil som ger ränderfri, tyst torkning. Det integrerade EZ-Lok™-anslutningssystemet gör den också extra enkel att installera.

Bilmattor – robust inre skydd

Våta, smutsiga skor kan göra interiören i ett fordon riktigt smutsigt. Kunderna kan skydda interiören i sina bilar med bilmattor från Michelin. De universella bilmattorna är gjorda av högkvalitativ, formgjuten TPR (termoplastisk elastomer), vilket gör dem extra robusta. De är lätta, hållbara och 100 procent återvinningsbara. De fordonsspecifika mattorna finns i två utföranden och är gjorda av slitstarka, snabbtorkande polypropenfibrer. Gummikornbeläggningen på baksidan skyddar mot väta och förhindrar att vatten tränger in, samtidigt som fästsystemet ger ett säkert grepp.

Ekologiska bilvårdsmaterial – snällare mot miljön

Kunderna kan använda utbudet av bilvårdsprodukter från Michelin för att verkligen skämma bort sina fordon. Allt från fälgrengöringsmedel, schampon och polish till vindrute-putsmedel kan hålla bilar i toppskick när de används regelbundet och hjälpa till att behålla deras värde. Dessutom kan allt detta åstadkommas på ett miljövänligt sätt. Med Michelin ECO-sortimentet av hållbara bilvårdsprodukter tar företaget sig an den ekologiska utmaningen, samtidigt som det ger perfekta resultat. Dessa produkter är fria från konstgjorda färgämnen, allergener, konservering, biocider, syror och fosfor, vilket innebär att de också är fria från komponenter som skadar miljön. Nästan 100 procent av ingredienserna är av naturligt ursprung. Michelin har tagit med förpackningen i sitt hållbarhetslöfte – behållarna är helt återvinningsbara.

About Däckavisen 1169 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!