Michelin Pilot Sport Cup 2: världens snabbaste däck för vanlig väg

Michelin däck

En Bugatti Chiron utrustad med Michelin Pilot Sport Cup 2 däck har blivit den första bil, (snart i produktion) i världen att bryta 300mph barriären, efter att ha uppnått en hastighet på 304.773 mph (490,484 km/h).

Michelin Pilot Sport Cup 2 däcken som användes vid rekordet var i stort sett likadana som OE däcken. De är märkta “BG”, vilket innebär att de bara kan monteras på Bugatti, och de är helt godkända för vanlig väg, den enda skillnaden är att däcken som används på Chiron förstärktes, för att hantera de 5 300G som däcken måste tåla vid dessa mycket höga hastigheter.

Under utvecklingen av pilot sport Cup 2 däcken som utformats speciellt för Bugatti Chiron, använde Michelin sitt Tekniska Center i Ladoux, Frankrike, i Charlotte SC, USA användes specialiserade maskiner för att utföra de mest extrema testerna av däcken. För att testa däcken vid så extrema hastigheter som Bugatti Chiron klarar av, använde Michelin en testmaskin som är avsedd att testa däck till rymdfärjor, och klarar tester på upp till 510km/h.

“Michelin är mycket stolta över att ha varit en integrerad del av detta rekord och det är frukten av relationen mellan oss och Bugatti som sträcker sig nästan 20 år tillbaka. Med detta i åtanke, det var detta förtroende som byggts upp över tid som gav Bugatti förtroendet att låta Michelin utveckla de enda originaldäcken för Chiron. sade Pierre Chandezon, Bugatti Tire design teamledare på Michelin.

Däckdimensioner

Fram: 285/30 R20 (99Y) Michelin Pilot Sport Cup 2

Bak: 355/25 R21 (107Y) Michelin Pilot Sport Cup 2

About Däckavisen 1159 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!