Michelin på Sverigeturné med ProMeister

Foto: Promeister

Michelin åker med på ProMeisters Sverigeturné, med en 18 meter lång trailer ska de utbilda landets fordonstekniker inom högvoltskunskap och elbilsstandarden E+. Turnén kommer stanna på 28 orter från söder till norr och Michelin är med för att hålla däckutbildning med inriktning på el- och hybridfordon.  

Michelin har som ambition under turnén att upplysa verkstäder och dess personal så att de känner sig trygga i däckaffären och att man framförallt erbjuder kunderna rätt produkter. Är verkstaden redo för att sälja, montera och balansera EV-däck? Vet personalen vilka EV-däck man bör välja till elfordon och varför? Vad gäller kring OE-märkta däck och hur påverkar detta elfordon? Vad EV står för? Dessa och många andra mycket aktuella frågor kommer att besvaras.

– Vi är jätteglada att få vara med ProMeister på denna satsning på elfordon och utbildning. Som en av grundarna av Formel E har vi varit med i många år för att utveckla däck till just eldrivna bilar vilket ger oss ett försprång här. De däck vi idag ser på elbilsmarknaden är ett direkt resultat från mästerskapets eldrivna formelbilar, säger Tobias Johansson, Account Manager på Michelin i Sverige.

– ProMeister är en del av koncernen Mekonomen Group som erbjuder flera tjänster och verktyg för fordonstekniker och verkstäder. Inom koncernen är det Bileko Tires som tillgodoser verkstäderna med rätt däck och det är ingen tillfällighet att det är just Michelin som vi väljer att ta med oss på den här turnén då vi vill ge våra verkstäder den absolut bästa EV-utbildningen på marknaden, säger Halil Küçük, Head of tires på Bileko Tires.

Turnén startar i mitten av oktober 2021 i Växjö och avslutas i Kiruna runt midsommar 2022. Varje vecka besöks en ny ort av ProMeister.

About Joakim Held 1016 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!