Michelin ökade försäljningen med 20,5%

michelin huvudkontor däcktillverkare
Bild: Michelin

Michelin ökade omsättningen med 20,5 procent till 20,7 miljarder dollar under årets nio första månader och upprepar sin helårsprognos.

I en marknadsmiljö formad av fortsatta driftsstörningar, utbredd inflation och begränsad syn på framtida efterfrågan, levererade Michelin en försäljningstillväxt och styr verksamheten för att säkerställa tillräckliga lagernivåer.

Helårsprognosen för 2022 gällande rörelseresultatet bekräftas. Bolaget spår ett rörelseresultat om över 3,2 miljarder euro för segmentet vid konstanta valutor. Det justerade strukturella kassaflödet väntas bli 0,7 miljarder euro.

Trender på marknaden under de första nio månaderna:

  • Efterfrågan från slutanvändare höll fast i de flesta regioner och marknader.
  • När det gäller efterfrågan på införsäljning, växte marknaderna för däck för personbilar och lätta lastbilar med 1,4 %, lyft av en återhämtning av efterfrågan på originalutrustning (OE), främst i Nordamerika och Kina, under tredje kvartalet; Ersättningsmarknaderna (RT) förblev stabila, med en mix som tillfälligt påverkades av stigande import från Asien.
  • Lastbilsdäckmarknaderna -exklusive Kina – ökade med 6,0 ​​% med en acceleration under tredje kvartalet.
  • Marknaderna för specialdäck var fortsatt robusta i alla segment utom jordbruk och entreprenad under tredje kvartalet; efterfrågan är fortsatt stark inom gruvdrift.

Den konsoliderade försäljningen för de nio månaderna som slutade den 30 september 2022 landade på 20,7 miljarder euro, en ökning med 20,5 % jämfört med föregående år, inklusive en positiv valutaeffekt på 6,5 %.

About Däckavisen 1176 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!