Michelin och Sumitomo bildar näst största däckgrossist i USA och Mexico

Däckgrossist
Bild: Michelin

Michelin North America Inc. (MNAI) och Sumitomo Corporation of Americas (SCOA) tillkännagav idag ett avtal om att kombinera sina respektive nordamerikanska distributionsföretag för däck till eftermarknaden och däckrelaterad service i ett 50-50 joint venture, och blir den näst största däckgrossisten i däckbranschen, i USA.

Denna sammanslagna däckgrossist kommer att drivas under ett nytt varumärke, NTW. Det nya företaget kommer att ge bättre tillgång till däck i alla prisklasser i hela Nordamerika.  Det kommer också att göra det möjligt för de två företagen att förbättra sin service, kapacitet och leveranstid till kunderna.

Partnerskapet kommer att samla MNAI: s TCi, det fjärde största däckgrossistföretaget- och servicenätet i USA, på mer än 85 platser i USA, med SCOAs TBC, ett av landets största däckgrossist- och däckdetaljistföretag för eftermarknaden, med 59 däckgrossistlager och 2400 däckverkstäder.

“Detta partnerskap med SCOA kommer att ge oss en bättre position för att serva våra privatkunder och se till att konsumenterna har tillgång till våra produkter när och var de behöver dem, säger Scott Clark, ordförande och president för MNAI. “Med detta partnerskap kan vi erbjuda utvidgad geografisk täckning, större bredd och djup av produkter, bättre tillgänglighet och ökad leveransfrekvens. Det kommer också att ge oss möjlighet att tillhandahålla bättre och snabbare service till våra kunder genom ett förbättrat leveransserviceprogram. ”

“Detta joint venture stödjer vår mobilitetsstrategi i den här nya dynamiska eran i bilbranschen,” sa Sam Kato, Senior Vice President och General Manager för Auto och Aerospace Group på SCOA. “Utöver den konkurrensfördel som detta joint venture ger på distributionsområdet, tror vi att Michelin framgångsrika erfarenhet i Mobilitetstjänster kommer att ge mervärde till TBC. SCOA kommer fortsätta att investera i mobila lösningar, som denna. ”

Baserat på företagetens värde (160 miljoner dollar för TCi Wholesale och 1,520 miljoner dollar för TBC) skulle Michelin bidra med en kontant betalning av 630 miljoner US $ till SCOA och TCi Wholesale för att utjämna ägandet i JV.

Transaktionen är föremål för sedvanlig prövning och godkännande.

About Däckavisen 1161 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!