Michelin lanserar nytt X AGVEV-däck

Foto: Michelin

Michelin har lanserat nya X AGVEV, det första däcket speciellt utformat för automatiska styrda fordon (AGV) som kör i hamnar.

Lanseringen av Michelin X AGV EV innebär att hamnoperatörer nu ska få tillgång till ett däck konstruerat för att uppfylla sina AGV-krav när det gäller prestanda, tillförlitlighet, produktivitet och säkerhet. Det är också första gången ett hamndäck har “EV” -markering, vilket indikerar att det bidrar till att minska maskinutsläppen och öka batteriets livslängd på elfordon på grund av dess mycket låga rullmotstånd.

AGV har blivit allt vanligare i hamnar eftersom de optimerar verksamheten genom att säkerställa höga produktivitets- och säkerhetsstandarder. Medan dessa maskiner för närvarande används i många hamnar i Asien, Europa och Nordamerika fanns det tidigare inga däck på marknaden speciellt utformade för dessa fordon.

Michelin X AGVEV-däcks huvudfunktioner ska enligt Michelin inkludera

  • Jämn körning och optimal tillförlitlighet: däcket har utformats för att säkerställa långvarig tillförlitlighet på grund av dess skaderesistenta design och släta slitbanemönster.
  • Robusthet: däckkonstruktionen har optimerats för att klara höga fordons- och lastvikter.
  • Mycket lågt rullmotstånd för att spara energi: eftersom de flesta AGV: er nu är elektriska, har särskild försiktighet vidtagits för att säkerställa minimal energiförbrukning, vilket ska göra det den till en perfekt passform för elfordon.
  • TPMS-redo: däcket kommer med en specifik lapp inuti som gör det enkelt att fästa Michelin TPMS-sensorn som övervakar tryck och temperatur i realtid. Detta är en lösning för förarlösa fordon där det inte finns någon operatör som utför regelbundna visuella kontroller av däcken.
About Däckavisen 802 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen