Michelin lanserar ny version EVOBIB-däck

michelin evobib lantbruksdäck
Bild: Michelin

Michelin EVOBIB är det första jordbruksdäcket på marknaden utformat för att användas med Central Tyre Inflation Systems (CTIS), vilket ska göra det möjligt att uppnå utmärkt prestanda på vägen och i fält tack vare sin adaptiva design.

Slitbanedesignen har anpassats för att optimera livslängden och erbjuda utmärkta dragförmåga till slutet av däckets livslängd. I denna nya version är däckhöljet nu PFO (Pressure Field Operation), en standard som gör det möjligt för däcktillverkare att öka lastkapaciteten på sina däck för användning på fältet.

  • En fotavtrycksvariation på 47 procent * mellan väg och fält, vilket fördubblar det för ett VF (mycket hög flexion)-däck som MICHELIN AXIOBIB 2 (24 procent) som vanligtvis skulle ha använts med CTIS.
  • 15 procent ** ökning av dragkraften jämfört med en konkurrents VF-däck med hybridmönster, och samma dragförmåga som ett VF-däck med slitbanemönster (under normala fältförhållanden).
  • Bränsleförbrukning nära den som erhålls med ett standarddäck för vägprofiler. En minskning av förbrukningen med 2 liter per timme *** jämfört med en konkurrents hybrid VF-däck, och en minskning med 1 liter per timme jämfört med MICHELIN AXIOBIB 2 med CTIS.

Två storlekar av MICHELIN EVOBIB: VF 710/70 R 42 och VF 600/70 R 30, finns tillgängliga för lantbrukare och entreprenörer som inte vill kompromissa med prestanda mellan väg- och åkeranvändning från den 1 april, och dessa kan utrusta traktorer mellan kl. 200 och 300 hk, utrustad med CTIS. 2023 kommer sortimentet kommer att utökas med nya storlekar för traktorer på >300 hk.

Med detta viktiga nytillskott har Michelin nu ett komplett utbud av lösningar för kraftfulla traktorer. För att göra det optimala däckvalet har Michelin publicerat följande rekommendationer:

  • Om mer än 80 procent av användningen sker på fält och/eller svåra arbetsförhållanden, är MICHELIN AXIOBIB 2 att föredra på grund av dragförmågan som dess klackar erbjuder.
  • Mellan 20 och 80 procent fältanvändning gör MICHELIN EVOBIB med CTIS det möjligt att optimera alla prestandaegenskaper på vägen och i fält, för användare som vill ha avkastning på investeringen.
  • Om fältanvändningen är mindre än 20 procent (mest väganvändning), och traktorn inte behöver arbeta under extrema förhållanden, kommer MICHELIN ROADBIB att vara det lämpligaste alternativet på grund av dess ökade livslängd och de bränslebesparingar som den erbjuder.
About Däckavisen 1169 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!