Michelin lanserar digitala appar

Däck appar
Bild: Michelin Solutions

Vid Solutrans 2017 presenterade Michelin fyra digitala tjänster som är avsedda att hjälpa förare och åkerier att få ut det mesta av sina tillgångar och sin verksamhet. Apparna skall hjälpa dem att uppnå bättre prestanda och lägre kostnader, men också förenkla arbetsuppgifter inom verksamheten.

MyBestRoute – gör det möjligt att välja den smartaste rutten
Denna webbapplikation är avsedd för transportledare och verksamhetschefer, de kommer att kunna beräkna rutter och alla associerade kostnader. Det kommer att vara möjligt att beräkna allt med några få klick, kostnaden för användning av olika rutter och mängden CO2 som släpps ut med hänsyn tagen till fordonets konfiguration och aktuella last. Det detaljerade jämförelseverktyget gör det också möjligt att utvärdera skillnaderna mellan olika fordon, oavsett modell, så att verksamhetschefen kan välja sin färdväg enligt sina prioriteringar. Rutterna kan sparas.

MyInspection – digitaliserar och standardiserar fordonsinspektion
MyInspection är en smartphone-app som guidar föraren steg för steg genom inspektion av hans fordon, efter listan över kontrollpunkter definierade av användaren. Det är enkelt att rapportera avvikelser, och med hjälp av ett foto kan man automatiskt meddela verkstaden, vilket kommer att möjliggöra  att reparationer planeras snabbare. All data registreras och sparas.

MyTraining – digitaliserar och underlättar förarutbildning
Denna app låter instruktören att utbilda förare snabbt och effektivt, och till att förbättra sina färdigheter över tid, samtidigt som det förenklar administrativt arbete som är relaterat till planering och arkivering av utbildningen. Utbildningen sker i förarhytten och instruktören kan koncentrera sig på förarens prestation snarare än på träningsverktyget. Appen registrerar historik om alla förarutbildningar och tillåter att planera nästa utbildningstillfälle. Allt digitaliseras, träningstiderna minskas kraftigt, och resultaten är tillgängliga i slutet av utbildningen med en visuell sammanfattning av de delar som kräver extra uppmärksamhet.

MyRoadChallenge – belönar god körstil, förbättrar chaufförernas motivation och säkerhet
Denna app är ett “spel” som lyfter fram färdigheterna hos lastbilsförare och vikten av yrket, samtidigt som det belönar dem för kvaliteten på deras körning. MyRoadChallenge har ett lekfullt gränssnitt som utgörs av utmaningar som klassificerar förare från samma företag varje dag och varje vecka och hjälper till att skapa en positiv utmaning mellan förarna. Algoritmen som är inbäddad i MyRoadChallenge analyserar kvaliteten på körningen genom att acceleration och retardation snappas upp av GPS-enheten på förarens smartphone. Det tilldelas poäng för bra körning beteenden som sedan kan konverteras till Amazon-presentkort. Endast föraren har tillgång till klassificering och data som rapporteras av GPS:en. Ett “snabb tips” avsnitt belyser förbättringsområden för förarna så att de kan förbättra sin körning och därigenom få fler poäng.

MICHELIN-SOLUTIONS är en del av Michelin-gruppen och grundades i maj 2013.
De sysselsätter idag cirka 900 personer globalt och har nära 400 000 fordon under kontrakt.

About Däckavisen 1166 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!