Michelin introducerar sportdäck för SUV:ar med hög prestanda

michelin suv-däck

Michelin introducerar sportdäck för SUV:ar med hög prestanda

Michelin drivs av innovation och har nu utvecklat Pilot Sport 4 SUV som är riktiga sportdäck anpassade till en SUV. Nykomligen sägs förändra bilden av hur ett högprestandadäck för premium- och sportiga SUV:ar ska fungera.

SUV-segmentet har växt kraftig med lansering av flera nya prestandamodeller. Utvecklingen är en utmaning för däcktillverkarna. SUV:arnas högre tyngdpunkt och tyngre karosser kräver däck som fungerar med högre och större centrifugal- och sidokrafter.

Michelin har dragit nytta av sin innovationskapacitet och de senaste teknologierna i serien Michelin Pilot Sport för att möta de nya kraven. Fokus ligger på kontroll och stabilitet i höga hastigheter samtidigt som däcken garanterar hög säkerhet och lång livslängd. Däcket har utvecklats i samarbete med de mest krävande biltillverkarna och är en del av Michelin Pilot Sport-familjens säkra och mångsidiga högprestandadäck.

Michelin Pilot Sport 4 SUV gör körningen av sportiga SUV-modeller till ett nöje på torrt och vått underlag. Det har exceptionellt bra väggrepp tack vare en assymetrisk mönsterdesignen. Däckets yttre del är gjort för torra förhållanden och den inre för våta vägbanor. Gummiblandning är specialanpassad och mönsterdesignen anpassar sig till vägförhållandena genom dynamisk samverkan mellan däckmönstret och den avancerade mönsterblandningen. På så sätt styrs däckets kontaktyta mot vägen på ett perfekt sätt.

Mönsterspåren är utformade för att skapa ett styvare däckmönster och förbättra greppet i sidled. För att optimera körprecisionen är däckmönstret utrustat med Dynamic Response teknologi som är en förstärkning av aramid och nylon.

På våta vägbanor och i nyskick är bromssträckan enligt Michelin 3,15 meter kortare än genomsnittet för konkurrenterna. Skillnaden ökar när man jämför slitna däck, då är bromssträckan för Michelin Pilot Sport 4 SUV 5,2 meter kortare än genomsnittet för konkurrenterna säger Michelin.

Det nya däcket Michelin Pilot Sport 4 SUV ersätter Michelin Latitude Sport 3 och kan användas till alla slags SUV-modeller.

About Däckavisen 1169 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!