Michelin förvärvar två företag

Michelin
Bild: Michelin

Michelin förvärvar PTG OCH TELEFLOW, båda industriledande företag inom däcktryckskontrollsystem, som ger användaren möjlighet att övervaka och anpassa däcktryck efter terräng och användningsområde. Dessa förvärv signalerar att Michelin har en avsikt att bli  en global ledare för CTIS* (Central Tyre Inflations Systems) på jordbruksmarknaden.

Med dessa förvärv menar Michelin att de kan hjälpa till att maximera den agronomiska och ekonomiska prestationen för bönderna och samtidigt skydda deras mest värdefulla tillgång, marken.

Michelin vill också markera en övergång från att endast producera jordbruksdäck till att vara en totalleverantör av lösningar för alla aspekter kring däckets interaktion med marken.

PTG grundades 1991 av Martin Tigges och sysselsätter 12 personer vid huvudkontoret i Neuss, Tyskland, där de tillverkar och säljer däcktryckskontrollsystem för däck till fordon och släpvagnar. Inom jordbruksvärlden är PTG ett innovativt företag med differentierade, patentskyddade produkter som de anpassar för varje segment av jordbruksfordon.

Kända för sin AIRBOX / mobil system för luftpåfyllning, axel för axel på stationära fordon, PTG har också utvecklat RDS-systemet som ger fullt automatiserad tryckjustering till fordon under resans gång.

“Jag är glad över att PTG har hittat en partner som delar vår passion för innovation, teknik och kundservice”. Säger Peter Tigges, VD/PTG

Téléflow grundades 1993 av Stéphane Fazekas,  är baserat i Roanne, Frankrike, och sysselsätter 39 personer som designar, tillverkar och säljer däcktryckskontrollsystem. Dessa tillåter däcktrycket att anpassas enligt terrängen genom användning av speciella patenterade ventiler. Téléflow är den största leverantören av däcktryckskontrollsystem till
militära sektorn och har ett nära samarbete med många OE-tillverkare. Företagets mest
kända produkt tillåter användaren att välja terräng och last som transporteras; IN-MOTION
CONTROL-systemet anpassar automatiskt däcktrycket till förhållandena under rörelse.

“Möjligheten att arbeta tillsammans med Michelin för att få branschledande produkter och system till marknaden är ett fantastiskt tillfälle “. Säger VD, Guillaume Fazekas

About Däckavisen 1160 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!