Michelin förvärvar Masternaut

michelin telematik

Michelin tillkännager sitt förvärv av Masternaut, en av de största europeiska telematikleverantörerna

I linje med koncernens utvecklingsstrategi inom Services & Solutions-verksamheten och utnyttja erfarenheterna från Sascar- och NexTraq-förvärven i Amerika, meddelar Michelin att det har tecknat avtal om att förvärva hela aktiekapitalet i Masternaut, en av Europas största telematikleverantörer.

Masternaut verkar främst i Frankrike och Storbritannien. Det tillhandahåller en plattform utrustad med den senaste tekniken och erbjuder inbyggda telematiklösningar för att optimera hantering och övervakning av fordonsflottor. Masternaut hanterar idag över 220 000 främst lätta nyttofordon under avtal. Affären har gjorts med en beräkning på 8 gånger 2018 års Ebitda före synergier.

För Michelin kommer förvärvet att:

påskynda utvecklingen av Services & Solutions-verksamheten för lätta fordon och stödja den blomstrande fleetmarknaden; göra det möjligt för Masternaut att rulla ut sitt erbjudande över hela Europa genom att utnyttja Michelin nätverkets geografiska täckning.
Öka volymen av data som insamlas, så att den kan erbjuda kunder de bästa lösningarna, Förbättra produkternas prestanda och utveckla sina tekniken, till exempel förebyggande underhåll.

-Michelin konsoliderar sin kompetens inom telematik, vilket gör det möjligt för oss att optimera kundmobilitet och möta behoven på en växande marknad. Masternaut representerar ytterligare ett steg i utvidgningen av våra Service & Solutions affärer, särskilt i Europa och för lätta fordonsflottor, säger Florent Menegaux, Managing General Partner.

About Däckavisen 1159 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!