Michelin först med däck för el-sportbilar

Foto: Michelin

Michelin Pilot Sport EV, det första däcket som är utformat för de specifika krav som ställs för el-sportbilar.

Michelin Pilot Sport EV är resultatet av den unika erfarenheterna Michelin har förvärvat i Formel E . Pilot Sport EV är det första däcket som utformats för att möte de specifika krav som ställs på däck till el-sportbilar och kommer att finnas tillgängligt på marknaden från den 1 april.

Michelin Pilot Sport EV har dragit direkt nytta av de framsteg som Michelin har uppnått under sex säsonger i Formel E och innehåller ElectricGrip Compound TM -teknologi som har en hård blandning i  mitten av slitbanan för att ge det grepp som krävs för att klara de höga vridmomenten hos elektriska sportbilar. Under tiden överför sidoväggarna till det senaste tillskottet till MICHELIN Pilot Sport-familjen samma mönster och sammetfärgade markeringar av Michelin: s Formel E-däck.

Michelin är för närvarande den enda däcktillverkaren som är aktiv på marknaden för originaldäck och ersättningsdäck för elektriska sportbilsdäck. Michelin Pilot Sport EV rullas ut under 2021 i ett urval av 16 storlekar (originalutrustning: 11 storlekar / ersättningsmarknad: 5 storlekar) för 18 till 22-tums fälgar.

Michelin Pilot Sport EV i 20 tum har typgodkänts för den nya Tesla Model Y som redan marknadsförs i Kina. Dessutom kommer Michelin Pilot Sport EV att vara ett globalt däck som kommer att finnas tillgängligt på fordon i Europa och Nordamerika senare under 2021.

About Däckavisen 1082 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!