Maxxis däck originalmonteras på VW Caddy 5

Foto: Volkswagen

Maxxis kommer att leverera Mecotra ME3+ som originaldäck för 2021 Volkswagen Caddy 5.

Däcket Mecotra ME3+ är en specialversion av  däcket Mecotra ME3, som utvecklats speciellt för den nya VW Caddy i  dimensionen 205/60 R16 96H XL.

Däcket Mecotra ME3+ har utvecklats enligt kraven för den femte generationen VW Caddy på särskilda utvecklingscenter i Kina och på det europeiska teknikcentret i Nederländerna. Detta däck skall ha en perfekt balans mellan tidigare bränslesnålhet kombinerat med de särskilda krav som Volkswagen har för sin Caddy Van, såsom belastningsindex och kördynamik.

Däcket har en speciellt framtagen mönsterblandning och en optimal, högteknologisk däckkonstruktion, där däcket får EU-märkning ‘AA’ både för rullmotstånd och våtgrepp, vilket Maxxis uppger visar att däcksäkerhet och bränslesnålhet kan gå hand i hand.

Den nya VW Caddy 5 kommer att kunna beställas med originalmonterade Maxxis-däck som standard i slutet av 2020.

About Joakim Held 954 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!