Mat och väder prioriteras när svenskarna planerar bilsemester

Bild: Goodyear

Svenskarnas bilsemestervanor avslöjas i Goodyears senaste rapport. God mat och bra väder styr valet av resmål, medan oklarheter kring europeiska vägstandarder skapar osäkerhet.

Enligt den nyligen publicerade Bilsemsterrapporten från Goodyear har hela 85 procent av svenskarna någon gång valt att semestra med bilen. De två mest framträdande kriterierna för ett attraktivt resmål är god mat och bra väder, uppger 35 respektive 31 procent av de tillfrågade.

Det visar sig att svenskarna är äventyrliga, med 27 procent som säger att det mest lockande med en bilsemester är att upptäcka nya och spännande platser. Många uppskattar friheten som bilsemester medför, där de själva kan bestämma var och när de ska stanna. Intressant nog är det minst viktigt för svenskarna att det finns andra svenskar på deras semesterort.

Rapporten avslöjar också att svenskarna är osäkra på vägkvaliteten i Europa. Det fjärde viktigaste kriteriet för en lyckad bilsemester, enligt de tillfrågade, är att vägarna ska vara i bra skick. Tyskland, Sverige och Danmark anses ha de bästa vägarna, men nästan hälften av de tillfrågade erkänner att de är osäkra på vägstandarden i resten av Europa.

– En förutsättning för en lyckad bilsemester är att vägarna är bra. Många vill också passa på att åka på mindre vägar och genom byar man annars inte hade sett, då kan det vara bra att söka upp hur välskötta vägarna är och hur lätt det går att ta sig fram, säger Claes Hedström, General Manager Sales Consumer Nordic.

Goodyear ger även några tips till de som planerar att ge sig ut på bilsemester i Europa: planera allt som kan planeras, men lämna utrymme för spontanitet; se över trafikregler eftersom dessa kan variera mellan länder; kolla upp däckens skick och mönsterdjup; och slutligen, se till att körkort och försäkringar är i ordning. Med dessa råd i åtanke är du redo för en lyckad och äventyrlig bilsemester!

About Däckavisen 1286 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!