Kumho däck vinner två designpris

kumho punkteringsfria däck
Bild: Kumho

Kumho har tilldelats två 2022 iF Design Awards i kategorin bilar/fordon – ett för sitt nya högpresterande däck, ECSTA HS52, och ett för dess senaste konceptdäck, Fin. -Sread.

Den nyligen lanserade HS52 är inriktad på premium person- och sportbilar och kommer att finnas tillgängliga i cirka 46 storlekar i slutet av detta år. Den solida blockdesignen av däckmönstret ska hjälpa till att upprätthålla ett jämnt tryck på vägytan, minska stötar och buller och förbättra åkkomforten. Kraftiga axelblock ska säkerställa stabilitet och bra hantering.

Med utvecklingen av autonom körning växer bilen från att bara vara ett transportmedel till ett mobilt bostadsutrymme. Fin-Sread är en ny luftlös, elektronisk däckplattform. Dess luftlösa struktur hjälper till att minska olyckor genom att eliminera punkteringar, medan den oberoende kontrollen av varje enhet maximerar åkkomforten och mittsektionen aktivt blockerar buller.

IF-priserna som International Forum Design of Germany arrangerar är bland världens mest prestigefyllda. Tillsammans med utmärkelserna Red Dot och IDEA är de 69-åriga utmärkelserna erkända som ett av de främsta designpriserna i världen. Vinnarna utses av en oberoende jury av designexperter via en omfattande screeningprocess som tar hänsyn till såväl designexcellens som innovation, miljövänlighet, kvalitet, funktionalitet och bekvämlighet. Förra året mottog Kumho alla fyra stora globala designpriserna – tyska iF, nordamerikanska IDEA, tyska Red Dot och japanska god design.

 

About Däckavisen 1170 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!