Jaana Klinga ny chefsjurist på Nokian Tyres

Jaana Klinga, chefsjurist Nokian tyres

Jaana Klinga har utsetts till Nokian Tyres nya cherfsjurist från och med den 26 februari 2020.  

Jaana har en bred erfarenhet av ledande roller i internationella börsbolags juridiska funktioner och hon har också arbetslivserfarenhet från advokatbyråer. Hon ansluter till Nokian Tyres från PwC där hon arbetade som partner och chefsjurist och hade ett övergripande ansvar för företagets juridiska frågor och en nyckelroll i företagets riskhantering och compliance. Jaana har en master i juridik från Helsingfors universitet.

-Det är fantastiskt att ansluta till Nokian Tyres team! Att arbeta i ett företag som kan vara stolt över sina produkter och människor har alltid betytt mycket för mig och Nokian Tyres är verkligen ett sådant företag , säger Jaana.

Jaana Klinga kommer att rapportera till CFO Teemu Kangas-Kärki och hon kommer att fungera som sekreterare för Nokian Tyres koncernledning och styrelse.

Utanför kontoret leder Jaana ett aktivt liv tillsammans med sin familj.

-Jag får min energi från familj, vänner och sport. I vår familj – som består av min man och tre söner – har idrott alltid spelat en viktig roll och min nya passion är orientering: vad kan vara mer givande än att springa i en skog, navigera i en okänd terräng och sedan till slut hitta kontrollpunkter.

Profilbild
About Joakim Held 504 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen