Höjt belastningsindex på Gitis lågprofildäck för volymtransporter

lastbilsdäck vinterdäck

För att möta europeiska krav för ökad lastkapacitet för volymtransporter har Giti Tires höjt belastningsindexet för sitt däck GTL925 till 164 J.

Däcket finns i både dimensionen 435/50R19.5 och 445/45R19.5 och passar till alla typer av nya trailers och släpvagnar upp till fem axlar. Utöver högt belastningsindex sägs däcket minska både bränsleförbrukningen och däckljudet samt ökar lastkapaciteten och förbättra fordonets köregenskaper.

Däcket används även allt mer på traditionella treaxlade semitrailers med en lastkapacitet på upp till 9 000 kilo per axel.

Däckets mindre diameter gör det möjligt att öka lastbilens lastvolym upp till tre meter i höjd. Ändå överstiger inte fordonets totala höjd fyra meter som är den högsta tillåtna höjden i stora delar av Europa.

Giti GTL925 har extra breda skuldror som skall ge bra skydd mot skärskador och en slitbana på sju ribbor som skydd mot slitage och skall ge många mil. Däckets rullmotstånd ligger i klass B vilket sägs garantera bra bränsleekonomi.

Båda däckdimensionerna är enligt Giti M&S-märkta.

– Ökad lastkapacitet kommer att bli en mycket välkommen nyhet på denna mycket utmanande marknad där en konkurrenskraftig milkostnad är ett måste för att våra kunder ska kunna minska sina omkostnader för att uppnå lönsamhet, säger Lennart Lindström, teknisk direktör på Giti Tires.

About Däckavisen 1167 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!