Högteknologiska produkter från Hankooks dotterbolag

Bild: Hankook

Hankooks dotterbolag Model Solution demonstrerar högteknologiska produkter på Consumer Electronic Show 2021.

Model Solution demonstrerar sin expertis inom design och teknik på årets Consumer Electronics Show, CES. Model Solution är dotterbolag till Hankook och leverantör av prototyper samt tillverkningslösningar. Två av höjdpunkterna är företagets interaktiva headset AR HMD samt en exklusiv och högteknologisk elskoter. Model Solution kommer även att presentera sitt nyöppnade CMF-labb som kommer att användas till forskning och kategorisering av aktuella designtrender.

CES (Consumer Electronics Show) är världens största mässa för hemelektronik och kan följas online den 11–14 januari. Det är första gången som Model Solution ställer ut (https://www.model-solution.com/en/solutions/cmfdesign) nya produkter som använder AR (Augmented Reality) – den viktigaste teknologin i den fjärde industriella revolutionen. En av huvudattraktionerna som kommer presenteras är prototypen för AR HMD (Augmented Reality Head Mounted Display), ett AR-headset som har utvecklats specifikt för industriellt bruk. Fokuset för headsetet som går under namnet MS-AR20 har varit att förstärka användarupplevelsen och funktionaliteten.

Förutom AR-headsetet kommer Model Solution även att presentera prototypen för sin exklusiva och högteknologiska elskoter, vilket blir ännu en höjdpunkt under årets CES. Elskotern använder också AR-teknologi och har 11 tum breda luftfria däck, vilket ger skotern ett unikt utseende och gör körningen säkrare. Systemet med fingeravtrycksavläsare och integrerad dashkamera gör skotern till en av de säkraste. Elskotern finns i olika färger och är hopfällbar.

Förutom sina nya produkter så kommer Model Solution att presentera sitt CMF-labb på mässan i form av en onlineplattform. CMF-labbet öppnade i februari 2020 och är en plats där användare kan analysera trender inom industridesign, få inspiration i arbetet med produktutveckling samt undersöka och kategorisera de tre huvudelementen – färg, material och finish (CMF: Colour, Material, Finish). CMF-labbet samarbetar med den brittiska designstudion Chris Lefteri Design som år 2019 undertecknade ett samförståndsavtal med Model Solution om att tillhanda konsulttjänster i fråga om stora moderna trender inom fältet för industridesign. Under årets CES-mässa får besökarna lära sig mer om de senaste trenderna och tillämpningarna samt om det senaste kunskapsläget, inklusive ”mood boards” om aktuella design- och bildtrender och de senaste designströmningarna.

– På Model Solution har vi använt vår design- och ingenjörskapacitet för att i nära samarbete med några av världens främsta företag driva på det tekniska innovationsarbetet. Vi är glada över att för första gången kunna delta i CES och stolta över att kunna demonstrera våra toppmoderna produkter på det första helt digitala CES 2021, och hoppas därmed kunna bidra till utvecklingen av framtidens teknik, säger Byungil Woo, vd för Model Solution..

CES är världens största teknikmässa för hemelektronik och är en viktig testplats för tekniska genombrott och världens innovatörer. Under 2021 blir mässan helt digital för första gången och förenar utställare, kunder, kunskapsledare samt media från hela världen via internet.

Model Solution har varit universalleverantör för design, prototyper, snabbutveckling av verktygsutrustning, formsprutning och kontraktstillverkning sedan år 1993. Företaget förvärvades av Hankook år 2018 och har sedan dess stärkt däcktillverkarens konkurrenskraft som ett innovativt företag och har konsoliderat koncernens tillväxtstrategi.

Profilbild
About Joakim Held 632 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen