Hjullyften som sänker och höjer sig själv

Hantering av däck och hjul är ofta en fysiskt krävande process med många tunga lyft – särskilt under knähöjd. Det traditionella arbetssättet belastar både knä och rygg hårt.

Brørup-baserade företaget FLEX1ONE A/S har utvecklat ett nytt verktyg för att minimera tunga lyft vid däck- och hjulhantering. Resultatet är Wheel Trolley Easy Lift.

Wheel Trolley Easy Lift er en vidareutveckling av deras mycket populära Wheel Trolley som under de senaste 12 åren har varit ett mycket använt verktyg i hela världen för transport av däck och hjul.

Höjer och sänker sig med hjälp av fjädrar
Wheel Trolley Easy Lift är i all sin enkelhet en förhöjd Wheel Trolley, som med fjädrar höjer och sänker sig i förhållande till belastning. Utan belastning mäter Wheel Trolley Easy Lift 580 mm i höjd. Vid placering av ett eller flera hjul på topp-plattan sänker sig denna – och man håller därmed en god ergonomisk arbetshöjd på det översta hjulet. Trolleyn är anpassad för fyra hjul.Flera arbetsprocesser kan underlättas
Primärt rekommenderas att man använder Wheel Trolley Easy Lift vid av- och påmontering av hjul vid billyften, så man undviker att böja sig ner för att lägga de tunga hjulen på golvet – eller lyfta upp dem till bilen.
Easy Liften med de avmonterade hjulen kan enkelt skjutas åt sidan – och dras fram till bilen igen när det mekaniska arbetet är slutfört. Den ergonomiska höjden är också en stor hjälp när hjul ska bearbetas i däckmonteringsmaskiner samt vid placering i däckhyllor.

Förbättrad ergonomi ger ett bättre resultat
”Baserat på vår långvariga erfarenhet av att förbättra ergonomin på verkstäder runt om i världen tvivlar vi inte en sekund på att ergonomin även gagnar verkstadens resultat. En medveten prioritering att minimera tunga lyft i verkstaden betyder färre sjukdagar och inte minst en högre produktivitet under arbetsdagen” säger Kenneth Kristensen, Administrativ Direktör hos FLEX1ONE.

Wheel Trolley Easy Lift finns bland annat att beställa hos NDI.

About Däckavisen 1161 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!