Hankook Ventus OE på VW-modeller

Bild: Volkswagen

Hankook originalutrustar ytterligare tre sportmodeller från Volkswagen, Golf GTI, Golf R och Tiguan R utrustas med Hankook-däck.

Nu utrustar Hankook ytterligare tre bilmodeller från den Wolfsburg-baserade biltillverkaren med sina däck. Ultra-High-Performance däcket Ventus S1 evo 3 kommer att monteras på Golf GTI och Golf R, och Ventus S1 evo 2 SUV eller evo 3 SUV på Tiguan R.

– Däcken på Volkswagen Golf GTI, Golf R och Tiguan R är också idealiska för dagligt bruk och utökar därmed ytterligare vår portfölj av originalutrustning. Detta visar än en gång det breda utbudet av våra produkter, som är designade för att uppfylla de mest vitt skilda kraven. Vi lade särskild vikt vid att se till att däcken perfekt kombinerar sportighet och den komfort som krävs för en hög nivå av daglig användning, säger Klaus Krause, chef för Hankook European Development Center.

Den särskilt sportiga R-varianten av Tiguan kommer exklusivt att förses med Ventus S1 evo 3 SUV som har en hjulstorlek på 21 tum. Ventus S1 evo 2 SUV finns tillgänglig för 20-tums hjulstorlek.

Ventus S1 evo 3 är utrustad med en höghållfast klinch, som i kombination med den förstärkta sidoväggen ska säkerställa hög stabilitet samt styrprecision. Dessa funktioner  skastödja sportig och dynamisk körning, vilket är särskilt fördelaktigt för de högpresterande Golf GTI- och R-modellerna. Dessutom minskar den särskilt lätta stommen i rayon och användningen av ett speciellt aramid-kompositmaterial i bältområdet oönskade ökningar av rullomkretsen med upp till 60 procent, även vid mycket höga hastigheter i jämförelse med tidigare använt material. Detta ska också ha en positiv effekt på körstabiliteten och styrprecisionen.

Hankook däckdimensionsöversikt för VW Golf GTI, VW Golf R och VW Tiguan R
Dimension Modell Profil
235/35R19 91Y VW Golf GTI, VW Golf R Hankook Ventus S1 evo 3
255/40R20 101Y XL VW Tiguan R Hankook Ventus S1 evo 2 SUV
255/35R21 98Y XL VW Tiguan R Hankook Ventus S1 evo 3 SUV
About Däckavisen 1114 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!