Hankook utökar testkapaciteten i Spanien

Foto: Hankook

Däcktillverkaren Hankook har tagit ett nytt testcenter i drift på Applus+ IDIADA Groups område. Anläggningen ligger cirka 60 kilometer sydväst om Barcelona och bygger vidare på ett 15 års framgångsrikt samarbete med ägaren. Till exempel så utvecklades testbanan för prestanda på vått utvecklades enligt Hankooks rekommendationer.

Idag används området även som utvecklingsbana av europeiska tillverkare av premiumbilar och deras egna utmanande tester. För att kunna utföra ännu effektivare däcktester i framtiden har Hankooks nya testcenter utrustats med en modern, automatiserad och helt pappersfri testlogistik, från registrering av resultat till lagring och transportbehandling. På Hankooks spanska testcenter som är knutet till Hankooks europeiska testcenter i Hannover har det starka testteamet på 20 personer moderna kontor samt utrymmen för avkoppling och umgänge.

– Med vidareutvecklingen av vår testkapacitet i Spanien når vi nästa nivå tillsammans med vår lokala partner Applus+ IDIADA. Vi är säkra på att de nyinstallerade testanläggningarna framför allt kommer att hjälpa oss i arbetet med att ge medarbetare och kunder de bästa möjliga förhållandena och tjänsterna för däcktestning. Dessutom kommer vi att utföra långt fler tester på plats, säger Klaus Krause, chef för det europeiska forsknings- och utvecklingscentret i Hannover.

Den officiella invigningen kommer att hållas på plats så fort den pågående pandemin tillåter det.

About Däckavisen 861 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen