Hankook rapporterar minskat rörelseresultat

Bild: Hankook

Den konsoliderade globala försäljningen och rörelseresultatet för det tredje kvartalet 2021 minskade med 3 % respektive 19,5 % jämfört med samma period förra året.

Bolaget rapporterar en konsoliderad global försäljning på 1,82 biljoner KRW (1,340 miljoner EUR) och ett rörelseresultat som uppgick till 180 miljarder KRW (131 miljoner EUR).

Hankook Tire fortsatte sin kvalitativa tillväxt under kvartalet där den globala försäljningen av däck med stor diameter över 18 tum utgjorde 36,4 % av den totala försäljningen av däck till personbilar, vilket är en ökning på 2,4 procentenheter i jämförelse med förra året. Bakom bedriften ligger företagets avancerade kvalitetshantering och stora konkurrenskraft. Framför allt ökade försäljningen av däck med stor diameter på Hankooks stora marknader, inklusive Sydkorea, Kina, Europa och Nordamerika, i jämförelse med samma period förra året. I Kina såg företaget en försäljningsökning på 9,8 procentenheter för däck med stor diameter i jämförelse med förra året, vilket gör att den nu uppgår till 43,4 %. På den europeiska marknaden ökade försäljningen av däck med stor diameter med 3,6 procentenheter i jämförelse med förra året.

Den konsoliderade globala försäljningen och rörelseresultatet minskade med 3 % respektive 19,5 % jämfört med samma period förra året, och den globala produktionen av bilar saktade in till följd av brist på viktiga komponenter, inklusive halvledare. Utmaningarna eskalerade ytterligare till följd av krisen i den globala leveranskedjan och ökade kostnaderna för råmaterial. Hankook Tire gjorde ett viktigt kvartal och uppvisar en fortsatt återhämtning från föregående kvartal genom att företagets globala försäljning ökade med 1,3 % jämfört med förra kvartalet med ett fortsatt eftermarknadsbehov.

About Däckavisen 861 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen