Hankook presenterar nytt däck för stadsbussar, SmartCity AU04+

Hankook bussdäck

Bussdäck i stadstrafik, med frekventa starter och stopp, måste kunna klara höga belastningar och samtidigt vara säkra och effektiva. Med SmartCity AU04+ vill Hankook leverera det idealiska stadsbussdäcket på marknaden. Den förbättrade slitbanan hos detta helårsdäck ser till att slitaget blir så lågt och jämnt som möjligt. Den innovativa slitbaneblandningen och den nya däckstrukturen upprätthåller en hög säkerhet, och gör däcket effektivt och miljövänligt i stadstrafik. Hankook har nu ett omfattande utbud av stadsbussdäck, där AU03, AU03+ och det nya SmartCity AU04+ ingår.

Hankook bussdäck

Hankook utökar sitt program för stadsbussar med en ny däckserie: SmartCity AU04+. Detta bussdäck för stadstrafik skall imponera med effektiv bränsleförbrukning och maximalt livslängd. Slitbanan har anpassats, och ett förbättrat ribbavstånd, stabiliserande 3D-slitbaneblock och ett optimerat sicksackmönster skall ge grepp utan att begränsa livslängden. Alla starter och stopp i stadstrafiken innebär en stor och ojämn belastning på bussdäcken. ”Av den anledningen har Hankook anpassat skulderbredden och designen för SmartCity AU04+, vilket skall säkerställa ett jämnare slitage. Den förbättrade strukturen i den nya slitbaneblandningen gör däcket mycket mer värmeresistent, minskar slitaget och ökar livslängden”, säger Klaus Krause, Hankooks Vice President och chef för European Technical Center i Hannover.

Precis som AU03+ kännetecknas SmartCity AU04+ av en förstärkt sidovägg. Den skyddar däcket från skador efter kontakt med trottoarkanter. Dessutom uppges alla tre däckmodellerna imponera när det gäller bromssträckan; AU04+ skall uppvisa utmärkta prestanda i vått väglag tack vare den förbättrade lamellplaceringen. Den djupa sidoväggsindikeringen på SmartCity AU04+ skall göra det enklare att avläsa däckets skick, och fungera skadeförebyggande.

SmartCity AU04+ finns i dimension 275/70R22.5 och är märkt med M+S, samt 3PMSF-symbolen (3 Peak Mountain Snowflake.

About Däckavisen 1165 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!