Hankook på nya Ford Focus Active

Däcktillverkaren Hankook fortsätter expandera sitt samarbete som OE leverantör med Ford Motor Company: den nya Ford Focus Active kommer enbart att utrustas med Hankook Ventus Prime 3 från fabrik. Ford Focus Active levereras med två dimensioner av Ventus Prime3 sedan slutet av 2018.

Hankook utrustar den nya Ford Focus Active i fabriken med Hankook Ventus Prime 3. Detta däck, som skall stå för säkerhet, prestanda och komfort, finns sedan december 2018 i dimensionerna 215/50R18V och 215/55R17V till den nya bilmodellen. Med intelligenta teknologier, såsom fritt valbara driftslägen, erbjuder Ford Focus Active ett innovativt körsätt som understöds ytterligare av Ventus Prime 3.

Hankooks senaste däck i Ultra-High-Performance-segmentet skall ha utmärkta köregenskaper och hög bromskapacitet på våta och torra körbanor. Med sina fyra breda mönsterribbor leder däcket bort vatten snabbt, och det optimerar våtprestanda. Mönstret har optimerats för sina positioner på däcket för att minimera konflikten mellan våt- och torregenskaperna. I utvecklingen har nya blandningsteknologier tillämpats, som möjliggör en kiselblandning till slitbanan med mycket bra grepp och bättre bromsprestanda i vått väglag.

“I utvecklingen av det nya Ventus Prime 3 har man lagt fokus på grepp- och bromsprestanda, även på våta vägbanor“, säger dipl.ing. Klaus Krause, chef för Hankooks europeiska FoU-center. “Genom att använda en anpassad, asymmetrisk profildesign har vi kunnat öka den faktiska kontaktytan mellan däck och vägbana med tio procent. Ford Focus Active får därför särskilt säkra och förbättrade köregenskaper med Ventus Prime 3“.

Ventus Prime 3 har fått ett antal utmärkelser för sin höga kvalitet: 2018 fick däcket toppbetyget “Bra“ i ADAC:s produkttest, och knep förstaplatsen i det stora däcktest som genomfördes under 2018 av Auto Bild. Dessutom har Hankooks Ventus Prime 3 belönats med Red Dot Design Award 2016 bland 51 konkurrenter.

Däcktillverkaren Hankook levererar till Ford Motor Company sedan 1999. Över hela världen utrustas Ford-modeller med Hankooks produkter, från Fiesta via Explorer till Mustang. I och med den nytillkomna Ford Focus Active expanderar Hankook sitt globala samarbete med fordonsbranschen ytterligare, och är idag leverantör av däck till 45 bilfabrikanter.

About Däckavisen 1169 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!