Hankook öppnar verkstad på Nürburgring

(från vänster till höger): Klaus Krause (chef för Hankooks europeiska forsknings- och utvecklingscenter), Uwe Krumscheid (ETC:s testutvärderingsteam), Sanghoon Lee (vd för Hankook Tire Europe GmbH) och Andreas Pürschel (chef för Hankooks europeiska testteam på Hankooks forsknings- och utvecklingscenter). Bild: Hankook

Hankook Europe Technical Centre har ett nytt filialkontor som i framtiden kommer att ge optimala förhållanden för att testa exklusiva däck i utvecklingsfasen. På den närbelägna tävlingsbanan Nürburgring, och då särskilt den legendariska Nordschleife, testar företaget inte enbart racingdäck utan även OE-däck till välkända biltillverkare på marknaden för bilar med extra hög prestanda.

Med Hankooks ledningsgrupp närvarande så öppnades Nürburgring-verkstaden officiellt i Meuspath i sydvästra Tyskland, även om det redan inofficiellt togs i bruk för några månader sedan. Beslutet om att investera i ett eget fältkontor i närheten av vad som förmodligen är världens mest krävande racingbana i tyska Eifel-regionen, är delvis ett resultat av den massivt ökade volymen av exklusiv originalutrustning från Hankook som används i fordon med hög prestanda.

Hankook har länge varit OE-tillverkare åt välkända biltillverkare som exempelvis Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche och Volkswagen, samt deras dotterbolag som tillverkar prestandafordon. Det har länge gjorts omfattande tester på legendariska Nordschleife, där företaget har testat sina UUHP-däck (Ultra-Ultra-High-Performance), som utvecklats specifikt för att användas som originalutrustning. Banan brukar kallas för det ”Det gröna helvetet” och har ideella förhållanden för testkörningar, framför allt i sportbilssegmentet, för att se till att däcken klarar de tuffa kraven från fordonstillverkarna och deras kunder. Dessa avslutande produkttester är även en integrerad del av processen och har tydligt angetts som ett kriterium från många tillverkare av premium fordon för att acceptera däcken.

– Genom att öppna en verkstad i närheten av Nürburgrings Nordschleife kan vi utföra prestanda- och belastningstester mycket effektivare, vilket blir allt viktigare även för högprestandafordon för vanliga vägar. Det gör att vi kan erbjuda våra kunder de bästa möjliga produkterna med högsta möjliga prestanda, säger Andreas Pürschel, chef för Hankooks europeiska testteam på forsknings- och utvecklingscentret i Hannover.

ETC öppnade i Hannover år 1997 och har hjälpt däcktillverkaren att kraftigt expandera sina forskningsprojekt i Europa. Förutom att utveckla specialdäck som originalutrustning för fordon i Europa, har produkttester under de allra strängaste förhållandena också varit en integrerad del av ETC:s arbete. Under år 2017 öppnade företaget sin egen vintertestanläggning, ”Technotrac” i Ivalo, Finland. Med den nyinvigda verkstaden vid Nürburgring och de högvärdiga och toppmoderna produktions- och inomhustestanläggningarna i den europeiska produktionsanläggningen i Ungern kan Hankook nu stolt integrera däckutveckling och produktion i Europa.

About Däckavisen 1082 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!