Hankook och FFF Racing startar på Nürburgring 24H

Foto: Hankook

Hankook och FFF Racing Team kör en Lamborghini Huracán GT3 EVO under den 49:e upplagan av ADAC TOTALS 24-timmarstävling på Nürburgring. Däcktillverkaren slår sig samman med FFF Racing Team med stöd av Lamborghini Squadra Corse som är ett framgångsrikt lag i den internationella racingserien GT3.

Hankook stöttar laget med exklusiva produkter ur Ventus Race-serien och med erfarenhet från företagets tekniker vid det vid det klassiska uthållighetsracet i Eifelbergen som går av stapeln den 3 – 6 juni. Det ikoniska 24-timmarsloppet på den 25,37 kilometer långa banan som går via Nordschleife och Grand Prix Circuit anses vara en av de tuffaste uthållighetstävlingarna för både människa och maskin, samt är en av världens största motorsporthändelser.

Innan de tar sig an 24-timmarsloppet på Nürburgring står de nya samarbetspartnerna som tävlar under namnet Hankook FFF Racing Team inför ett antal utmaningar. Planen är att tävla i den 66:e upplagan av ADAC Westfalenfahrt (27 mars), 45:e Nimex DMV 4-timmars (17 april) och 62:a Eibach ADAC ACAS Cup (1 maj) varav alla är en del av Nürburgring Endurance Series. De ikoniska tävlingarna ger laget gott om tid att förbereda sig så att deras Lamborghini Huracán GT3 EVO blir en av ledarna under 24-timmarsklassikern på Nürburgring.

– Europa är vår största region och en av våra viktigaste bilmarknader. Med detta i åtanke är vi glada över att kunna demonstrera hur bra våra produkter presterar under en av världens största uthållighetstävlingar. FFF Racing Team är en stark partner och vi vill att Hankooks framgångssaga på Nürburgring fortsätter med dem, säger Sanghoon Lee, vd och operativ chef för Hankook Tire Europe.

FFF Racing Team från ACM grundades år 2014 och två år senare anslöt de sig officiellt till Lamborghini Squadra Corse som är det italienska varumärkets motorsportgrupp. Med fullt stöd från den italienska sportbilstillverkaren rönte laget stora framgångar under Super Trofeo Middle East och Blancpain GT Asia år 2018 med förstaplatser i båda serierna. Ett år senare följdes detta av en vinst i förar- och lagmästerskapen i Blancpain GT-serien.

– Tillsammans med Lamborghini Squadra Corse har vi på väldigt kort tid kunnat etablera oss som ett av de främsta lagen på GT3-racingscenen. Hankooks stora erfarenhet av uthållighetsracing, framför allt på Nürburgring, och företagets Ventus Race-däck, som har visat vad de går för under många racingserier, gör dem till den perfekta partnern för oss under den 49:e upplagan av ADAC TOTAL 24-timmars, säger Songyang Fu, lagledare för Hankook FFF Racing Team.

Under det senaste årtiondet har Hankook hela tiden intensifierat sitt engagemang för motorsport på toppnivå runt om i världen och är idag partner till många internationellt erkända racingserier. Hankook har samlat på sig stor erfarenhet av uthållighetsracing genom att vara titelsponsor och långvarig exklusiv däckleverantör till tävlingar som 24H Series powered by Hankook. Däcktillverkaren har deltagit i 24-timmarsklassikern på Nürburgring sedan år 2005 med exklusiva bilar från en lång rad tillverkare.

– Nürburgring är Hankooks hemmaplan. Vi har kört oräkneliga testkilometer på banan och har deltagit i många tävlingar i alla väder. När vi utvecklar däck för personbilar sker även en stor del av testkörningarna här. Kombinationen av vår mångåriga erfarenhet av banan i Eifelbergen och FFF Racing Teams stora framgångar inom GT3-serien, gör att vi verkligen ser fram emot den 49:e upplagan av ADAC TOTAL 24-timmars – framför allt eftersom Lamborghini Huracán GT3 EVO är mer än kapabel att bestämma farten under tävlingen. Jag är väldigt glad över det nya samarbetet och är säker på att det kommer att leda till goda resultat på Nürburgring i en av världens tuffaste och mest prestigefulla uthållighetstävlingar, avslutar Manfred Sandbichler, Hankooks europeiska motorsportchef.

Profilbild
About Däckavisen 661 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen