Hankook och DTM förlänger samarbetet till 2023

däck däcktidning däckavisen

Hankook Tire och DTM förlänger sitt samarbete till 2023

Hankook Tire fortsätter sin satsning på marknaden för global motorsport och förblir exklusiv leverantör till DTM under de kommande fyra åren. Däcktillverkaren och DTM:s marknadsförare ITR har kommit överens om att i förtid förlänga samarbetsavtalet, som nu löper till och med 2023.

Hankook Tire har förlängt sitt samarbete med DTM med ytterligare fyra år, trots att det tidigare avtalet fortfarande inte har löpt ut. Företaget har varit involverade som officiell partner och exklusiv däckleverantör till DTM, en av världens populäraste sportbilsserier, sedan 2011. Med det nya avtalet blir Hankook den däcktillverkare som har varit engagerad längst inom den internationella racingserien.

Innevarande DTM-säsong används racingbilar som bygger på produktionsmodeller från tre exklusiva biltillverkare. Audi och BMW har i år fått sällskap av lyxsportbilstillverkaren Aston Martin. Under säsongen 2019 har även nya tekniska regler introducerats i enlighet med de internationella Class 1-bestämmelserna, vilket har lett till mycket kraftfullare DTM-bilar. De är mer spektakulära och klarar betydligt kortare varvtider. Det är inte bara förarna och teamen som är viktiga, utan däckaspekten har också tagit allt större plats. I framtiden kommer racingdäcket Hankook Ventus, precis som under föregående år, att ta hand om det här racingelementet på de ikoniska DTM-banorna.

ITR:s styrelseledamot Gerhard Berger: ”DTM kräver den allra högsta standarden av sina partners, både vad gäller teknik och kvalitet. Kraven på däcken har ökat avsevärt, framför allt under den här säsongen med de nya turbomotorerna på 600 hk. Hankooks tävlingsdäck uppfylle alla våra krav och har uppvisat en enorm prestandapotential. Att vi förlänger vårt redan etablerade samarbete i förtid visar hur mycket tillit och professionalitet som finns i samarbetet mellan de båda parterna.”

”Vi är glada att återigen ha valts ut som officiell, exklusiv leverantör till världens överlägset mest populära internationella sportbilsserie” säger Hyun Bum Cho, vd för Hankook Tire. ”DTM:s internationella plattform gör att vi gång på gång kan visa upp vårt erkända tekniska know-how och stärka vår globala närvaro på motorsportscenen.”

Achim Kostron, vd för ITR GmbH: ”Vi är glada att Hankook fortsätter att hjälpa oss i DTM:s planerade internationaliserings- och tillväxtsträvan. Att Hankook, i egenskap av globalt erkänt varumärke och originaltillverkare av exklusiva bildäck, har en så långvarig närvaro i vår racingserie visar tydligt vilken status DTM har som omtalad teknologi- och marknadsföringsplattform.”

”Nästa veckas tävling på Norisring i Nürnberg kommer att bli den 123:e DTM-tävlingen med vårt Ventus-däck,” säger Manfred Sandbichler, motorsportschef för Hankook Tire Europe. ”Det har inte förekommit ett enda däckrelaterat avbrott hittills. Det handlar inte bara om DTM:s extremt professionella miljö utan det är också ett viktigt element för att kunna leverera den mycket höga standarden hos spektakulär motorracing, där fokus ska ligga på fansen och förarna.”

Hankook har bistått motorsportevenemang på elitnivå under många år. Med den exklusiva racinglinjen Ventus har företaget etablerat sig som en av de allra främsta leverantörerna för nationella och internationella tävlingar inom rally och motorracing. Varje säsong imponerar däcktillverkarens racingdäck med sin topprestanda, stora mångsidighet och maximala säkerhet i så berömda serier som DTM, 24H Series powered by Hankook, W Series, Formula Renault Eurocup, 24H Nürburgring, F3 Americas och CJ Super Race.

About Däckavisen 1171 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!