Hankook levererar däck till Porches 718-modeller

däck
Foto: Hankook

Däcktillverkaren Hankook kommer att utrusta Porsche 718 Boxster och Cayman med ultrahögpresterande (UHP) däck från och med våren 2021.

Det skräddarsydda däcket Ventus S1 evo 3 kommer att tillämpas i dimensionerna 235/40 ZR19 (92Y) N-0 fram och 265/40 ZR19 (98Y) N-0 till bak. Sedan tidigare utrustas Porsche Cayenne samt Taycan med Hankook-däcket Ventus S1 evo 3 i SUV- respektive EV-modell.

– Porsche är synonymt med särskilt högpresterande sportbilar som ger stor körglädje och som samtidigt är helt och hållet lämpliga för vardagsbruk. Detta gör däremot däckutvecklingen mycket komplex. Vi är därför väldigt glada över det här originalutrustningssamarbetet, eftersom det visar hur imponerande våra produkter presterar i alla förhållanden, säger Sanghoon Lee, vd för Hankook Tire Europe.

Ventus S1 evo 3 har utrustats med en mycket kraftig klinchkärna som tillsammans med den förstärkta sidoväggen ger stabilitet på raksträckor, styrprecision, hög körstabilitet samt sportig och följsam körning. För att ytterligare förbättra körstabiliteten och styrprecisionen används en extra lätt rayonstomme tillsammans med ett specialutvecklat amaridkompositmaterial i bältområdet. Tillsammans reducerar detta oönskad expandering av rullomkretsen med upp till 60 procent, även vid mycket höga hastigheter, i jämförelse med konventionella material. Den speciella gummiblandningen använder högpresterande naturhartser som ger nödvändigt väggrepp och utmärkt prestanda vid acceleration samt inbromsning på både torrt och vått väglag.

– Våra ingenjörer ville se till att Ventus S1 evo 3 överträffade sina föregångare på nästan alla områden och att det skulle bli Hankooks mest framgångsrika originalutrustningsdäck hittills. Resultatet av deras arbete är ett ultrahögpresterande däck som på ett optimalt sätt stödjer den utmärkta dynamiken i sportbilar som Porsche 718 Boxster, säger Klaus Krause, chef för Hankooks europeiska utvecklingscenter i Hannover.

– Sportbilar med en mittmotor är alltid speciella. Därför spelade den speciella körupplevelsen hos Porsche 718 Boxster en stor roll vid testkörningarna. Resultatet är ett däck som är i perfekt harmoni med bilen. Bra väggrepp i alla situationer, hög styrprecision och den längsgående styvhet som krävs. Allt detta är helt avgörande för både säkerheten och körglädjen i en sportbil. Och det är precis vad vårt däck levererar, säger Aleix Alcaraz, utvecklingsförare på Hankook Tire och ansvarig för sportbilsavdelningen.

About Däckavisen 1120 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!