Hankook inviger nytt testcenter i Spanien

(från vänster till höger) Klaus Krause, chef för European Research and Development Centre, och Aleix Alcaraz, subjektiv testförare på Hankook. Bild: Hankook

Hankooks nybyggda och toppmoderna testcenter på Applus IDIADA:s område i Spanien har nu invigts officiellt.

Efter att premiumdäcktillverkaren Hankook tog sitt nya testcenter i drift förra sommaren ägde det officiella nyckelöverlämnandet nyligen rum i närvaro av Klaus Krause, chef för europeiska forsknings- och utvecklingscentret. Premiumdäcktillverkaren Hankook har sedan 16 år tillbaka ett framgångsrikt samarbete med företaget Applus+. Det är på deras område som den nya anläggningen är belägen, cirka 60 kilometer utanför Barcelona. Anläggningen är utrustad med toppmodern, automatiserad och helt papperslös testlogistik, från registrering av resultat till lager- och transportarbete. Det starka teamet bestående av 20 personer som tillhör Hankook Europe Technical Center (ETC) i Hannover har också moderna kontor, lounge- och mötesrum till förfogande.

– Vi är glada över, att efter driftsättningen av det nya testcentret förra sommaren nu också det officiella nyckelöverlämnandet kunde ske, om än i mindre skala på grund av pandemin. Den toppmoderna utrustningen i vår nya verkstad gör det möjligt för oss att förutom att säkerställa optimala förhållanden och service, kunna genomföra däcktesterna som är en väsentlig del av utvecklingsarbetet, ännu mer effektivt, säger Klaus Krause, chef för europeiska forsknings- och utvecklingscentrumet i Hannover.

Tack vare de omfattande investeringarna av företagets europeiska test- och utvecklingsanläggningar så är Hankook nu en eftertraktad OE-partner för många premiumbiltillverkare som Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche och VW. Sedan ETC öppnades år 1997 har företaget ständigt utökat sin kapacitet inom detta område. Med toppmoderna produktions- och testanläggningar inomhus i Ungern, den europeiska testplatsen för vinterdäck i Finland, ETC och den nyöppnade Nürburgring-verkstaden i Tyskland samt testcentret i Spanien, står Hankook för holistisk utveckling och produktion av däck i regionen.

About Däckavisen 1055 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!