Hankook i visionärt mikrofordonsprojekt med Rinspeed

Däcktillverkaren Hankook har tillsammans med Rinspeed startat upp ett nytt projekt, “microSNAP”. Det rör sig om ett mikrofordonssystem med utbytbara chassin och karosser som ställs ut på Genfer Automobilsalon 2019. Hankook, officiell däckpartner, utrustar fordonet med sina premiumdäck i Ventus-serien.

Hankook utrustar officiellt det visionära fordonssystemet “microSNAP” från Rinspeed med däck från flaggskeppsserien (UHP) Ventus S1 evo, i dimensionen 195/40R 17. I fordonet kombineras chassi och kaross för varje tillämpning, vilket gör att användningen blir flexiblare och hållbarare. Detta stöds av Hankooks sofistikerade däck med balanserade miljöegenskaper.

Det nya “microSNAP” från Rinspeed är ett mikrofordonssystem med utbytbara chassin och påbyggnader. Enheten skall frakta både gods och passagerare till destinationen, autonomt och snabbt. Chassit och karossen har stämts av mot varandra för resp. ändamål, och kan lätt tas isär vid behov. Elfordonet är späckat med tekniska och visuella höjdpunkter från ett nätverk av välrenommerade leverantörer, bl.a. Hankook, som förser “microSNAP” med däck från premiumserien Ventus S1 evo.

“Vi är mycket glada över det nya samarbetet med Hankook. Som företag med dynamiska, framtidsinriktade idéer, t.ex. de däck som presenterades nyligen i FoU-projektet ‘Design Innovation‘, utvecklar vi koncept som sträcker sig utöver gränserna för dagens däck- och mobilitetsutveckling och som därför kompletterar vårt projekt “microSNAP” på ett perfekt sätt”, säger Frank M. Rinderknecht, CEO vid Rinspeed.

“Det officiella samarbetet med detta visionära mikrofordon bevisar Hankooks teknologiska kunnande i utformningen av framtidens mobilitet”, säger Han-Jun Kim, President vid Hankook Tire Europe. “I vårt eget designarbete strävar vi alltid efter att ta fram kreativa och effektiva lösningar för den mobilitet som framtiden kommer att kräva.”

Under våren kommer Ventus S1 evo 3, den tredje generationen av den framgångsrika Ventus-serien, att presenteras som originalutrustningsdäck för bilbyggare i premiumsegmentet världen över.

About Däckavisen 1171 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!