Hankook i ny Skandinavisk satsning på motorsport

Från vänster: Manfred Sandbichler, Motorsport Director, Hankook Tire, William Hansen, VD, Hansen Group/Autoracing, Emil Engelbrekt, KAM Automotive/Motorsport, Hankook Tire. Bild: Hankook

Hankook Tire satsar stort på motorsportdäck, allt ifrån däck för rally, racing och time attack finns representerade i varumärket. Från och med 2022 tar Autoracing hand om distributionen av motorsportdäcken i Sverige.

– Hankook är representerade i GT-klasser, TCR- och 24-timmarsserier samt flera formelklasser runtom i Europa. Nu gör vi en nysatsning på motorsport i Skandinavien, och en del i det består i att Autoracing blir distributör för Hankooks motorsportdäck i Sverige, säger Emil Engelbrekt, KAM Automotive/Motorsport på Hankook Tire Sweden.

Autoracing startades 2017 som ett av affärsområdena i C.Hansen Group AB och har sedan dess utvecklats till en stor aktör på den svenska marknaden för motorsportutrustning. Nu kompletteras portföljen med Hankooks motorsportdäck.

– Vi ska hitta en långsiktig utveckling för motorsportdäck i Sverige, och bygga upp det tillsammans med marknaden. Vår närhet till Hankook, både geografiskt och i kundsegmentet, faller väl ut för såväl oss som utövarna, säger William Hansen, VD, Hansen Group/Autoracing.

About Däckavisen 1006 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!