Hankook har utsett Han-Jun Kim till ny President och COO i Europa

Hankook däck
Bild:Hankook

Däcktillverkaren Hankook, har utsett mr Han-Jun Kim (52) till Chief Operation Officer för Europa och OSS-marknaderna samt till chef för det europeiska huvudkontoret per 1 januari 2018. Kim började arbeta i företaget 2011 och hade senast befattningen Senior Vice President of Corporate Management vid Hankook Tires globala huvudkontor i Seoul, Korea. Han har mångårig erfarenhet av internationell affärsledning hos välkända företag och en stark bakgrund i fordonssektorn, där han har haft olika chefspositioner vid den tysklandsbaserade koncernen MAN Truck & Bus i nästan nio år, innan han kom till Hankook.

Han-Jun Kim efterträder Ho-Youl Pae (60), som med de senaste fyra årens arbetsinsatser har stärkt Hankook-märket i Europa, bl.a. genom den tredje utbyggnadsfasen vid däckfabriken i Ungern och öppnandet av företagets egna testanläggning för vinterdäck i finska Lappland. Vid årsskiftet kommer Pae att få nya ansvarsområden vid Hankook Tires globala huvudkontor i Sydkorea.

“Hankook har utvecklats starkt i den här regionen, i synnerhet under de senaste tio åren, och man har valt ett holistiskt synsätt vad gäller däckutveckling och -produktion i Europa. Idag förlitar sig ledande europeiska fordonsmärken på kvaliteten och prestandan hos våra produkter till sin originalutrustning”, sade Han-Jun Kim. “Utmaningen de närmaste åren blir att ytterligare stärka varumärkesmedvetenheten, närvaron och imagen i Europa så att vi kan uppnå målet, att etablera Hankook globalt som ett premiummärke, och att placera företaget bland de främsta däckföretagen på medellång sikt. Vi arbetar fortlöpande med att informera alla fordonsförare om våra innovativa, högpresterande produkter i hela vår region”, fortsatte Kim.

About Däckavisen 1159 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!