Hankook har nya storskaliga planer på att utöka sin europeiska fabrik

Hankook

Hankook har nya storskaliga planer på att utöka sin europeiska fabrik

Däcktillverkaren Hankook, kommer att bygga en ny produktionsenhet för lastbilsdäck i Rácalmás, Ungern. Arbetet skall påbörjas under 1:a halvan av 2018, och produktionsstarten skall äga rum om ca 2 år. Utökningen – till ett värde om ca 290 miljoner EUR – är den 4:e i följd för företagets europeiska fabrik, som invigdes år 2007. Den kommer att spela en viktig roll i Hankook Tires långsiktiga strategi, att uppfylla efterfrågan på den europeiska marknaden avseende originalutrustning och eftermarknadsdäck till lastbil och buss.

Den ungerska fabriken är en viktig del av Hankooks europeiska strategi, eftersom det är den enda produktionsanläggningen i regionen, och den är anpassad för den europeiska däckmarknaden. Den 4:e fasen i expansionen förväntas kräva investeringar på ca 290 miljoner EUR, skapa ca 150 nya arbetstillfällen och uppnå en produktionskapacitet på mer än 550 000 däck varje år för medeltunga och tunga lastbilar samt bussar. Tack vare den storskaliga investeringen är fabriken i Rácalmás nu en av Ungerns största arbetsgivare och en viktig aktör inom Ungerns affärsliv och samhällsutveckling.

Sedan grunden till fabriken lades i juli 2006, har man kontinuerligt byggt ut och uppdaterat den. Tack vare den senaste utvecklingen har kapaciteten kommit upp i mer än 55 000 däck per dag, vilket motsvarar en produktion på ca 19 miljoner däck per år, i ca 900 olika dimensioner och modeller till personbilar, SUV:ar, vans och lätta lastbilar. Sedan starten har kapaciteten ökat hela 3,5 gånger, med fortsatt hög produktionskvalitet, något som tar sig uttryck bl.a. i leveranser av originalutrustning till ett antal populära bilmärken; Audi, BMW, Fiat, Ford, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz, MINI, Opel, Peugeot, Porsche, Seat, Skoda och VW.

About Däckavisen 1160 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!