Hankook firar årsdagen med asfaltskonst

Från vänster till höger: Roland Hehner, produktchef på Hankook Reifen Deutschland och Tomislav Bodrozic, vd för TIKT Performance. Bild: Hankook

För att fira sin 80-årsdag har däcktillverkaren Hankook producerat en imponerande video i samarbete med TIKT Performance. Med hjälp av en Mercedes AMG GT S har årsdagen hyllats med konst skapad direkt på asfalten.

År 2021 firar kvalitetsdäcktillverkaren Hankook sin 80-årsdag. När företaget stolt tittade tillbaka på sin långa och imponerande framgångssaga så fattades beslutet om att fira med stil – genom att producera en video av hög kvalitet med en Mercedes AMG GT S. För detta betydelsefulla tillfälle har Hankook samarbetat med TIKT Performance Parts som är en välkänd leverantör av delar och tjänster för trimning.Den mäktiga videon har producerats för att illustrera vad Hankook egentligen menar när de pratar om ”Driving Emotion”, nämligen: dynamik, körglädje, teknologi och säkerhet.

Samarbetet med TIKT har letts av Roland Hehner som är produktchef på Hankook Reifen Deutschland. Hehner som har arbetat med Hankook i 25 år, har arbetat nära personalen på TIKT och kunde därmed göra kampanjen möjlig.

– Vi ville fira vår 80-årsdag och samtidigt visa vad Hankooks däck är kapabla till. Vi ville göra något som gör vår företagshistoria rättvis, för vi är stolta över hela 80 år av innovationsarbete, säger Roland Hehner för att sammanfatta kampanjen.

”Vi är väldigt glada över att ett av våra fordon får vara en del av en så fantastisk händelse. Tillsammans med Hankook har TIKT presenterat sina bilar på den internationella arenan i 10 år. Under de åren har vårt partnerskap vuxit stadigt. Videon är extra viktig för TIKT: ”Den AMG vi kör har 800 hk, vilket är en nolla mer än Hankook nu. För att matcha detta har vi utvecklat nya TIKT Wide Body Kit helt i kolfiber, som vi visar upp exklusivt här. Videon är premiären, säger Tomislav Bodrozic, vd för TIKT Performance.

Sedan företaget grundades år 1999 har Tomislav Bodrozic lett arbetet på TIKT tillsammans med sin bror Kresimir. Företaget fokuserar främst på att tillverka, distribuera och installera trimningsdelar. Som insider på trimningsscenen erbjuder TIKT innovativa lösningar för specialdesignade fordon.

About Däckavisen 1082 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!