Hankook får medalj för CSR-arbete

Foto: Hankook

Däcktillverkaren Hankook har tilldelats det högsta betyget i form av en platinamedalj i EcoVadis CSR-bedömning (Corporate Social Responsibility) för år 2021. Platinamedaljen delas endast ut till företag vars prestationer tillhör den översta procenten inom varje industrisektor.

EcoVadis är ett internationellt känt institut som utdelar pålitliga omdömen inom CSR. Institutet bedömer cirka 6 500 företag i 160 länder baserat på kriterier som miljöpåverkan, arbetskraft och mänskliga rättigheter, etik och hållbar upphandling. Betygen innefattar platina, guld, silver och brons varav platina är högsta betyg.

EcoVadis berömmer Hankook för deras tydliga och kvantitativa mål beträffande engagemanget för CSR och för det aktiva deltagande inom olika hållbarhetsinitiativ för företag. Utöver detta har Hankook uppmärksammats av EcoVadis för deras lättförstådda och detaljerade regler inom alla CSR-kategorier. Speciellt har företagets förhållningssätt gentemot hanteringen av mänskliga rättigheter, miljömål samt allmän säkerhet och hälsa lett till ett erkännande som en av de 1 % bästa av de 457 företag som producerar gummiprodukter världen över.

Detta är inte första gången som Hankook har uppmärksammats av EcoVadis. År 2019 vann däcktillverkaren en guldmedalj, vilket innebar att deras arbete inom hållbarhetshantering var bland de bästa fem procenten av samtliga företag som deltog. Följande år introducerades platinamedaljen som det högsta betyget i skalan för att erkänna de företag som utgjorde den allra översta procenten, och medaljen tilldelades omedelbart till Hankook. Detta gör Hankook till ett unikt företag som hör till det globala toppskiktet inom kapacitet för hållbarhetshantering, och som hedrats med EcoVadis högsta hållbarhetsbetyg tre år i rad.

Det här årets prestation är ännu mer betydelsefullt eftersom Hankook fick 81 poäng, vilket är en ökning med åtta poäng sedan föregående år. Därmed lyckades Hankook inte bara behålla sin plats på den högsta nivån, utan gjorde även bättre ifrån sig jämfört med tidigare år. Tittar man på bedömningskategorierna mer i detalj fick företaget 70 poäng i miljökategorin och 90 poäng i kategorin för hållbar upphandling, vilket är en ökning på 10 och 20 poäng i respektive kategori i jämförelse med året innan.

Specifikt tilldelades även Hankook betyget ”outstanding level” inom kategorin för hållbar upphandling, som är det högsta betyget i kategorin. Hankook har nyligen startat flertalet initiativ för att främja hållbarhet i hela sin värdekedja. Ett exempel på detta är en uppgradering av en policy för hållbart naturgummi som är enligt GSPNR (The Global Platform for Sustainable Natural Rubber).

– Vi är mycket stolta att bli tilldelade högsta betyg av EcoVadis tre år i sträck. Det bevisar att vi leder byggandet av ett hållbart ekosystem för däckindustrin. Vi kommer att fortsätta engagera oss i hållbarhetshantering inte bara för att säkerställa framtida tillväxt utan även för att göra världen till en grönare plats, säger Sooil Lee, ordförande och VD för Hankook Tire & Technology.

About Däckavisen 824 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen