Hankook exklusiv däckleverantör till europeiska TCR-serier

Foto: Hankook, Hyundai

Hankook utökar sitt engagemang inom motorsporten. Hankook är den nya och exklusiva däckleverantören till flertalet europeiska TCR-serier, och kommer leverera det avancerade Ventus Race-däcket från och med denna säsong. Hankook har tidigare stöttat TCR-serier med stor framgång, och är med sin stora erfarenhet inom både endurance och touring car-racing rustade för att bemästra den nya utmaningen.

I år startar TCR Europa sin sjätte säsong och använder racingdäck från Hankook i sju europeiska länder. Slovakia Ring är värd för den första omgången den 7 maj. Kvalificeringsfältet som består av bilar från Alfa Romeo, Audi, Cupra, Honda, Hyundai och Peugeot kommer därefter att slåss om segern och värdefulla poäng på prestigefyllda platser som Circuit Paul Ricard i Frankrike, Nürburgring i Eifel-regionen i Tyskland och Spa-Francorchamps i Belgien. Finalen i TCR Europa kommer att äga rum den 8 oktober på Circuit de Barcelona. Sedan 2016 har TCR Benelux Trophy även ingått i särskilt utvalda race inom TCR Europa. Poängen räknas in i en separat klass.

– Vi är mycket glada över att en så känd och erfaren premiumdäckproducent som Hankook stödjer TCR Europa. Hankooks racingdäck har imponerat med utmärkta resultat i olika TCR-serier tidigare, både när det gäller prestanda och stabilitet, säger Paulo Ferreira, som marknadsför TCR Europa.

Hankook stödjer även den tredje säsongen av TCR i Östeuropa som exklusiv däckleverantör. Kalendern består av sex omgångar i sex europeiska länder. Första omgången äger rum på Hungaroring i Ungern den 16 april. Detta följs av omgångar på Red Bull Ring i Österrike, i Polen, Kroatien och Slovakien. Brno i Tjeckien är värd för finalen den 3 september.

– Däck är en avgörande komponent i motorsport, så det är mycket viktigt för oss att ha skaffat oss en stark och framgångsrik partner som Hankook. Oavsett om det handlar om ESET V4 Cup, uthållighetsbanor eller i Renault Clio Cup, så har vi haft mycket goda erfarenheter med Hankook-däck de senaste åren. Detta kommer också att vara fallet i TCR i Östeuropa, säger Josef Krenek, som arrangerar TCR i Östeuropa.

Som ensam leverantör stödjer däcktillverkaren TCR i Spanien, som kommer att debutera inom den internationella motorsporten i år. Tävlingarna i detta nya format kommer att äga rum på spanska banor. Premiären är den 10 april på Circuito del Jarama. Den första säsongen av TCR i Spanien avslutas med den femte och sista omgången på Circuit de Barcelona-Catalunya den 13 november.

– TCR-klassen är känd för touring car-racing i toppklass. Den har ett brett utbud av racingmärken och är etablerad runt om i världen. Med detta i åtanke är det exakt rätt beslut att utvidga Hankooks engagemang i TCR-serien. Vårt Ventus Race-däck har presterat i denna klass under flera år, och vi ser fram emot en spännande motorsportssäsong på kända internationella banor, säger Manfred Sandbichler, Hankook Motorsport Director Europe.

Profilbild
About Däckavisen 723 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen