Hankook etablerar batteriverksamhet i Tyskland

hankook bilbatterier
Bild: Hankook

Hankook & Company Co har etablerat ett dotterbolag baserat i Frankfurt, som har som mål att expandera bilbatteriverksamheten på den europeiska marknaden.

Hankook & Company Co., Ltd., holdingbolaget för Hankook Tyre & Technology Co., Ltd., har etablerat ett nytt dotterbolag under sitt affärshuvudkontor för Energy Solution (ES): Hankook & Company ES Deutschland, baserat i Frankfurt, har som mål att expandera företagets bilbatteriverksamhet på den europeiska marknaden. Hankook & Company bjöd på en första visning av märkets nya batterier (formellt Hankook Atlas BX) i september på Automechanika, Europas största mässa för bildelar.

Hankook & Company ES Deutschland GmbH är Hankook & Companys första batteridotterbolag i Europa. Företaget har valt Frankfurt som en strategisk plats eftersom staden är ett viktigt nav för europeisk järnväg och globala flygtransporter. Med denna logistiska fördel strävar Hankook efter att skapa en effektiv försörjningskedja för sina batterier och utöka sin affärsverksamhet i Europa. Företaget har haft kontor i Frankfurt sedan 2019. Hankook & Companys dotterbolag Hankook Tire levererar originalutrustningsdäck till tyska premiumbiltillverkare som Audi, BMW, Mercedes-Benz och Porsche och visar betydande tillväxt på den europeiska marknaden – holdingbolaget förväntar sig synergieffekter med det nya dotterbolaget.

Bästa körprestanda i alla väder

Hankook & Company ES Deutschland GmbH kommer att leverera ett brett utbud av Hankook-märkta energilagringssystem. I portföljen ingår AGM (Absorbent Glass Mat), EFB (Enhanced Flooded Battery) och MF (Maintenance Free) batterier som uppfyller de höga kraven från fordonsindustrin. Hankook AGM-batterier ska ge det bästa värdet för pengarna för start-stop-fordon och premiumfordon. Hankook EFB-batterierna ska ha förbättrad MF-teknik, som är idealisk för start- och stoppfordon på instegsnivå. Dessutom ska de nya Hankook MF-batterierna erbjuda konstant energitillförsel i alla väderförhållanden för bästa körprestanda. Alla tre produkterna är också utrustade med avancerad X-Frame-teknik, som ska förlänga livslängden och förbättrar motorns startprestanda.

Sedan MF-batteriet lanserades 1982 har Hankook & Company ES Business Headquarters kontinuerligt utökat sin forskning och utveckling. 2005 var företaget först i Korea att lansera ett AGM-batteri för stopp-start-systemet. Hankook & Company har tre produktionsanläggningar samt sitt forsknings- och utvecklingscenter och förser cirka 450 kunder i 100 länder genom sina fyra globala försäljningsplatser i USA, Asien och Europa.

About Däckavisen 1176 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!