Hankook Däck får ny CEO

Hankook Däck
Bild: Hankook däck

Däcktillverkaren Hankook har utnämnt Soo-Il Lee till ny Chief Executive Officer

Hankook Däck infomerar om förändringar i den högsta ledningen. Företaget har utnämnt Soo-Il Lee (55 år) till ny President & Chief Executive Officer för Hankook Däck, med verkan fr.o.m. 1 januari 2018.

Lee har omfattande erfarenhet av företagsledning tack vare sina tidigare befattningar inom Hankook Däck. Mellan 2001 och 2003 var han chef för det franska dotterbolaget, och övertog ansvaret 2006 för den globala marknadsföringen. Därefter, mellan 2009 och 2013, innehade han posten som Chief Operating Officer för den nordamerikanska verksamheten, innan han fick ansvar för Kina-regionen år 2013. Sedan 2017 arbetar Soo-Il Lee som Chief Marketing & Corporate Management Officer vid huvudkontoret i Seoul. Hans karriär kan sägas vara ett kvitto på framgångarna för Hankook Däcks professionella ledningssystem, som etablerades under 1988 i syfte att påskynda utvecklingen mot att bli ett globalt företag i världsklass.

Parallellt med utnämningen av Soo-Il Lee till CEO har Hankook Däcka fortsatt omstrukturera sin organisation så att man även i framtiden skall kunna möta kraven från globala marknader och kunder på ett ännu flexiblare sätt. Under Lees föregångare, Vice Chairman & CEO Seung-Hwa Suh (69 år), kunde Hankook Däck etablera sig som en av de fem starkaste däckproducenterna i världen sett till volym. I slutet av året går Suh i pension men kommer att bistå företaget som konsult till den högsta ledningen.

Soo-Il Lee, f. 1962

1987 Började arbeta vid Hankook Tire

2001 Managing Director, Hankook France

2006 Vice President & Director of Marketing Department

2009 Senior Vice President & COO vid det amerikanska huvudkontoret

2013 Senior Vice President & COO vid det kinesiska huvudkontoret

2016 Executive Vice President & COO vid det kinesiska huvudkontoret

2017 Executive Vice President & Chief Marketing Officer / Chief Corporate Management Officer

About Däckavisen 1160 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!