Hankook bygger ut lager i Ungern

Bild: Hankook

Hankook har påbörjat ett nytt projekt för mer än 32 miljoner euro för att förbättra verksamheten i sin ungerska produktionsanläggning. Byggnationen av nya lager för råmaterial samt producerade däck inleddes under hösten och förväntas bli klar inom ett år. Hankook har investerat totalt cirka 880 miljoner euro i anläggningen.

Däcktillverkaren Hankook bygger ett internt lager i Rácalmás-fabriken för att förbättra verksamheten och optimera processerna. Företaget förväntar sig att investeringen ska öka tillgängligheten av råmaterial, förbättra säkerheten samt effektivisera processerna.

För närvarande lagras 88 % av däcken på plats i fabrikens lager, medan resterande däck samt en stor andel av inkommande råmaterial lagras externt. En av de planerade tillbyggnationerna kommer ha en golvyta på cirka 13 000 kvadratmeter för lagring av råmaterial (kemikalier, textilier och stålvajrar, kimrök, kiseldioxid och gummi). Den andra byggnaden kommer ha en golvyta på 20 000 kvadratmeter och kommer öka Rácalmás-fabrikens lagringskapacitet till 1,5 miljoner däck. Dessa förbättringar gör att Hankook kan möta sina befintliga lagerbehov internt istället för att behöva anlita externa aktörer. Detta kommer minska företagets transportbehov avsevärt och minska den negativa miljöpåverkan från vägtransporter.

– Den här investeringen förbättrar våra tjänster och förenklar samtidigt våra arbetsflöden. Lösningen med lagring av råmaterial för produktion på plats är ett stort steg framåt för anläggningen i Rácalmás och kommer att underlätta arbetet för våra medarbetare. Dessutom kommer leveranser att bli mer praktiska utan behovet av att utkontraktera lagringen av färdiga däck. Jag tror starkt på det nya lagerprojektet och jag vet att det, precis som alla investeringar vi har gjort hittills, kommer att öka vår konkurrenskraft och höga effektivitet, sade Hyung Yun Kim, chef för Hankook Tire Hungary Ltd.

Byggarbetet har redan påbörjats och de nya lagren kommer att tas i drift under hösten år 2022, och därmed har ännu en milstolpe nåtts sedan fabriken grundades år 2006. Tack vare investeringar under de senaste åren har kapaciteten i Rácalmás-anläggningen nästan fyrdubblats – i jämförelse med med den ursprungliga kapaciteten. Fabriken producerar nu däck till personbilar, SUV:ar samt transportbilar i cirka 900 dimensioner och modeller. Den ungerska fabriken levererar produkter av hög kvalitet till populära bilmärken som Audi, BMW, Fiat, Ford, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz, MINI, Opel, Peugeot, Porsche, Seat, Skoda och Volkswagen.

About Däckavisen 1055 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!