Han blir ny Vice President B2C Sales för Michelin Europe North

michelingubbe däcktillverkare
Agostino Mazzocchi utsedd till ny Vice President B2C Sales inom Michelin Europe North. Bild: Michelin

Den första oktober 2022 tillträdde Agostino Mazzocchi sin nya position som Vice President B2C Sales för Michelin Europe North. Han efterträder Theres Gosztonyi som efter tre år på denna post går vidare utanför Michelin gruppen.

I sin nya roll ska Agostino Mazzocchi ansvara för konsumentprodukter, däck för personbilar, motorcyklar och cyklar i Österrike, Schweiz, Tyskland, Skandinavien och Storbritannien. Han kommer att arbeta med det internationella teamet för att leda försäljningen i regionen och rapporterar direkt till vd för Michelin Europe North, Maria Röttger.

– Vårt mål i regionen är att fortsätta öka den hållbara och vinstgenererande tillväxten som vi har uppnått i vårt däcksegment de senaste åren genom att vinna över kunder med kvaliteten hos våra premiumdäck. När Agostino Mazzocchi, med experterfarenhet från internationell försäljning, axlar den här rollen är vårt mål att ytterliga öka vår försäljning och således stärka företaget. Jag vill tacka Theres Gosztonyi för hennes enastående arbete och hängivenhet. Hon har skapat ett starkt fotfäste för försäljningen i regionen, både innehållsmässigt och beträffande bemanningen, och på så sätt banat väg för en ljus framtid. Vi önskar henne allt gott och alla framgångar, säger Maria Röttger, VD för Michelin Europe North region.

Agostino Mazzocchi påbörjade sin karriär inom Michelin för 24 år sedan. Sedan dess har han utmärkt sig inom strategisk marknadsföring och på olika positioner inom försäljning på flera marknader, inbegripet Italien, Frankrike och Japan.

​– Jag gläds åt att få detta förtroende av Michelin och jag ser fram emot mina nya uppgifter på denna högst ansvarsfyllda position. Tillsammans med mitt team avser jag att vara nära marknaderna, ytterligare stärka våra kundrelationer och förenkla processer så att vi alltid kan möta kundernas krav. Vårt mål är att fortsätta öka vår marknadsandel inom premiumsegmentet, säger Agostino Mazzocchi.

 

About Däckavisen 1171 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!