Guide Michelin väljer Åbo i Finland

Bild: Michelin

Guide Michelin har valt Åbo i Finland för att lansera sitt nordiska restaurangutbud för 2023.

MICHELIN Guide meddelar att presentationen av det nya restaurangutbudet för de nordiska länderna (Danmark, Finland, Island, Norge, Sverige) kommer att hållas i Åbo den 12 juni 2023.

Som Finlands äldsta stad har Åbo alltid haft en framstående ställning i Finlands kultur och historia och är erkänd som en internationell ekonomisk hotspot. Staden, som erbjuder en livlig matkultur, kafékultur och unika produkter, är också en magisk port till en vacker och exceptionell skärgård bestående av 40 000 öar och holmar.

– För första gången sedan vi började organisera våra MICHELIN Guide-evenemang i Norden har vi valt Finland och den vackra staden Åbo som värd för vår årliga prisceremoni. Detta är ett verkligt erkännande av den lokala och nationella matkulturen och kulturarvet, samt den perfekta miljön för att fira rikedomen och djärvheten hos hela den nordiska gastronomiska scenen, säger Gwendal Poullennec, internationell direktör för MICHELIN Guides.

Evenemanget, som ordnas tack vare stöd och partnerskap från Åbo stad och Business Finland, äger rum i evenemangslokalen Logomo. Det kommer att samla kockar och yrkesverksamma inom restaurang- och hotellbranschen från hela Norden. Förutom de eftertraktade MICHELIN-stjärnorna och MICHELIN Gröna stjärnor kommer även särskilda yrkespriser att tillkännages.

– Åbos matkultur är en nationellt och internationellt erkänd faktor som ökar regionens livskraft och lockar både regionens invånare och turister, som vi alltid har varit glada att välkomna, säger Minna Arve, borgmästare i Åbo

– Åbos matkultur är en nationellt och internationellt erkänd faktor som ökar livskraften i vår region och lockar både lokalbefolkningen och turister, som vi alltid har varit glada att välkomna. Genom att vara värd för lanseringsevenemanget för MICHELIN Guide – ett av de största gastronomiska evenemangen i regionen – är vi glada att få träda i rampljuset som en toppdestination för nordisk gastronomi och presentera finsk och Åbo matkultur för en verkligt betydande grupp gäster, säger Minna Arve.

För att alla ska kunna ta del av nyheterna samtidigt som MICHELIN Guides inbjudna kommer lanseringen av MICHELIN Guide Nordic Countries 2023 att sändas live via MICHELIN Guides YouTube-kanal.Det nya urvalet kommer därefter att finnas på MICHELIN Guides webbplats och mobilapp, som visar de restauranger och hotell som rekommenderas av MICHELIN Guide.

About Däckavisen 1216 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!