Gripen Wheels lanserar nytt däck från BKT

BKT V-Flexa, flotation-däck för många typer av maskiner och spridarvagnar, som kan köras med högre belastningsindex trots lägre lufttryck.

V-Flexa är en av BKT:s senaste innovationer och tillhör den senaste generationens flotationdäck med VF-teknologi (Very High Flexion). Däcket lämpar sig till olika maskiner, spridarvagnar, tankvagnar och gödseltunnor. VF-teknologin gör däcket optimalt för tunga vägtransporter, där man kan bära samma last men med ett lufttryck som är 30 % lägre än hos ett standarddäck i motsvarande dimension.

Däcket kombinerar VF-teknologi och ett mönster med stålbälten som ger ökad motståndskraft mot däckstommen och därmed mot stötar. V-FLEXA har ytterligare tre stålbältade lager i HD-stål (Heavy Duty) och är försett med extra motståndskraftiga sidoväggar för ökad prestanda.

Den överdimensionerade kontaktytan ger perfekt viktfördelning och är extremt skonsam mot jorden där så behövs. På så sätt undviks jordpackning och skörden bevaras bättre. Just jordpackningen är ett viktigt ämne för många bönder idag då de är beroende av jorden bördighet och en ökad produktivitet i lantbruket.

V-FLEXA finns idag tillgänglig i storlek VF 600/55 R 26.5.

Tekniska Specifikationer
Version: STANDARD
Belastningsindex: 167 D
Rek. fälgdimension: AG20.00
Sektionsbredd: 615
Diameter: 1342
Belastad radie: 580
Rullningsomkrets: 3986
Typ: TL

About Däckavisen 1176 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!