Gripen Wheels lämnar 5 års garanti på Westlake

Gripen Wheels är officiell importör och har ensamrätt att sälja Westlake entreprenaddäck och lovar 5 års garanti

-Dessa entreprenaddäck levererar verkligen och jag kan garantera att det är ett otroligt prisvärt fabrikat för den kräsne brukaren. Dessutom lämnar vi 5 års garanti på däcken, säger Pelle Fritzson, VD Gripen Wheels

Westlake entreprenaddäck tillverkas av Zhongce Rubber Group, som grundades 1958. Företaget placerar sig som nummer tio på listan av världens 75 största däcktillverkare. Huvudkontoret ligger i Hangzhou, Kina och man har 9 fabriker i Kina och i Thailand. ZC Rubber producerar personbildäck, lastbilsdäck, entreprenaddäck, industridäck, terrängdäck, jordbruksdäck, cykeldäck, motorcykeldäck och ATV-däck.

2018 uppvisades försäljningsintäkter på 3,89 miljarder USD, vilket gör företaget, med 30 000 anställda, till den största däcktillverkaren på det kinesiska fastlandet, som säljer däck på 6 kontinenter. ZC Rubber växer inte bara genom grossister och återförsäljare utan också på OE marknaden och eftermarknaden. Nyckelkunderna inkluderar; Schmitz-Cargobull, DSV, Volvo and TIP Trailer in Europe, Vanguard in U.S and SAIC, SINO Truck, Geely och Changan Automobile i Kina.

Den osäkra världsekonomin med svag tillväxt, samt handelskrig och antidumpningstullar ökar pressen på den kinesiska däckindustrin och tvingar företag att omstrukturera och integrera. Zhongce Rubber expanderar trots tuffa marknadsförhållanden. Detta kan man göra på grund av kontinuerlig produktutveckling och satsning på service, marknadsföring och distributionsnätverk.

-Vi är dedikerade att tillhandahålla uppdaterade produkter, av hög kvalitet, till konkurrenskraftiga priser, för att möta kraven från den globala marknaden och för att ta fler marknadsandelar, säger ZC Rubber Groups VD Jinromg Shen.

Westlake är ZC Rubber Groups flaggskepp och fabrikatet har mer än 60 års historia. I sortimentet finns entreprenaddäck, industridäck, hamndäck, lantbruksdäck, lastbilsdäck och personbilsdäck.

-ZC Rubber, som tillverkar Westlake entreprenaddäck satsar otroligt mycket på Forskning & Utveckling och på att produkterna ska hålla hög kvalitet. Vidare är kontakten mellan Gripen Wheels och Westlake (ZC Rubber) otroligt bra det stöd och gehör vi får, gör att vi ser mycket positivt på samarbetet. Vi på Gripen Wheels tror att entreprenaddäcken från Westlake kommer att göra succé på den skandinaviska marknaden, säger Pelle Fritzson VD och ägare Gripen Wheels till Däckavisen.

 Nedan följer några exempel på entreprenaddäck från Westlake:

Westlake CB760

Ett däck för hjullastare och väghyvlar med speciellt utformat slitbanemönster som ej är riktningsbestämt vilket ger mycket bra drivkraft.

Mönstret är 27 mm i dimension 17,5R25. Däcket har förstärkta sidoväggar för att minimera skador från skärande föremål. Däcket går utmärkt att regummera tack vare däckstommens moderna konstruktion.

Westlake CB761+

Ett däck för hjullastre och väghyvlar med klassisk mönsterdesign. Däcket har lång livslängd på grund av betydligt djupare mönster än jämförande fabrikat. Sidoväggarna är förstärkta för att minimera skärskador. Även detta däck går utmärkt att regummera vilket ger däcket ett andra liv och därmed är ett hållbarare alternativ ur miljösynpunkt.

Westlake CB798

Detta är ett vintermönster för hjullastare och väghyvlar, med en unik gummiblandning som ökar greppet på snö och is. Det klackmönstrade däcket är sajpat hela vägen ner i banan vilket gör att det har ”mönster kvar” även när det är nedslitet. Sidovägg och däckskuldra är förstärkta för att minimera skador utifrån. Däcket är regummeringsbart.

Westlake CB763

Detta däck är avsett för dumpers och hjullastare. Mönstret består av grova klackar som är utformade för att ge absolut bästa driv och självrensning. Däcket uppvisar längre livslängd än jämförande produkter på grund av djupare mönster, hela 53 mm på 23,5R25 E4/L4 185B/195A2 och på den nya 750/65R25 E4/L4 190B/202A2.

Däcket har förstärkta sidoväggar som är konstruerade för att klara den tuffaste dumperkörning. Även detta däck går utmärkt att regummera.

CB773 L5 DRIV

Ett djupt L5 mönster för hjullastare med öppen design för att ge allra bästa dragkraft. Även detta entreprenaddäck från Westlake har djupare mönster än jämförande produkter, vilket ger längre livslängd. Motståndskraften mot skär- och stickskador är hög på grund av sidoväggarnas styrka.

About Däckavisen 1159 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!