Goodyear på Audi e-tron GT quattro

Färg: Kemora grey metallic. Foto: Goodyear

Audi vänder sig återigen till Goodyear för att utrusta ett av sina  elektriska flaggskeppsfordon. Audi e-tron SUV har har utrustats med Goodyear-däck som originalutrustning sedan 2019. Nu kommer Audis nya generation gran turismo, Audi e-tron GT, som utrustas med 21-tums Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5-däck.

– Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 lanserades 2019 och har Goodyears senaste teknologier, det passar perfekt till ett  prestandadrivet och hållbart fordon som t.ex. Audi e-tron GT, säger Hans Vrijsen, vd för konsumentoriginalutrustning EMEA på Goodyear.

Audi e-tron GT är ett elfordon som kombinerar sportighet, komfort och hållbarhet. Med en elmotor vardera på fram- och bakaxeln driver den sportigaste versionen RS e-tron GT med 475 kW (646 hk) från 0 – 100 km / h på 3,3 sekunder. Tillsammans med elektrisk fyrhjulsdriven quattro levererar den alla tillgängliga hästkrafter direkt till de fyra hjulen.

– Audi e-tron GT: s omedelbara kraft och prestanda kräver ett däck som Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 för att erbjuda förare det mesta av sin körupplevelse, fortsätter Vrijsen.

Goodyear ska ha ha använt innovativa tekniker för att utveckla betydande förbättringar av våtbromsning och torr hantering hos Eagle F1 Asymmetric 5 utan att kompromissa med körkomfort eller vägbuller.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 kommer att monteras på båda versionerna av Audi e-tron GT i storlekarna 265/35 R21 för framaxeln och 305/30 R21 bak.

– Goodyear är stolta över att främja vårt förhållande till Audi, och av de ledande tillverkarna inom elektromobilitet, samtidigt som vi tar ytterligare ett steg för att leda däckutvecklingen som uppfyller kraven för elfordon, avslutar Vrijsen.

Profilbild
About Däckavisen 723 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen