Goodyear lanserar innovativt däck för hållbar kollektivtrafik

Bild: Goodyear

Goodyear, en av världens ledande däcktillverkare, presenterar nu sitt senaste tillskott till däcksortimentet för persontransporter – URBANMAX COMMUTER.

Detta innovativa däck är speciellt utformat för att möta kraven från både traditionella och elektriska bussar som används inom regional- och pendeltrafik. Med fokus på hållbarhet, smart åkerihantering och regummeringsmöjlighet ger URBANMAX COMMUTER fler fördelar till åkerier och bidrar till en mer hållbar kollektivtrafik.

URBANMAX COMMUTER är anpassat för att användas på elbussar, hybridbussar och konventionella dieselfordon, vilket gör det möjligt för åkerier att minska sina däcklager. Däcket erbjuder utmärkt bärighet och en axellastkapacitet på 8 ton, vilket är avgörande för moderna elbussar. Goodyear har också beaktat Europas utveckling mot kortare kollektivresor för att minska koldioxidutsläpp och har därför utvecklat URBANMAX COMMUTER för att passa dessa behov.

Däcket har starka sidoväggar med högt motstånd mot slitage, vilket ger bättre hållbarhet och bevarar stommen. En inbäddad RFID-tagg (radiofrekvensidentifiering) gör det möjligt för åkerier och återförsäljare att effektivt hantera sina däck genom att ge detaljerad information om däckens prestanda och skick. Däcket har också IntelliMax-spår, Flexomatic-sajpningar och låsta slitbaneblock som ger mindre slitage, bättre grepp och stabilitet.

URBANMAX COMMUTER kan regummeras, vilket ger åkerier högre flexibilitet och bidrar till ökad hållbarhet. Genom att förlänga däckets livslängd och minska användningen av råolja i tillverkningsprocessen skapas mindre avfall som skickas till deponier.

Kollektivtrafiken är på uppsving i Europa, med en förväntad genomsnittlig tillväxt på 4,44 % fram till 2027. Hybridarbete efter pandemin och myndighetsincitament är några av de faktorer som bidrar till ökad efterfrågan på buss- och pendlingstjänster. URBANMAX COMMUTER är särskilt utformat för att möta de tekniska behoven hos bussar inom regionaltrafik och är redo för den senaste generationens eldrivna bussar.

Goodyear URBANMAX COMMUTER är en viktig milstolpe i utvecklingen av hållbar kollektivtrafik. Med innovativa tekniska lösningar, hållbarhetsfokus och anpassning till moderna bussars krav erbjuder URBANMAX COMMUTER en effektiv plattform för utsläppsfri transport med utmärkt grepp under alla årstider.

Maciej Szymanski, Marketing Director Commercial Europe på Goodyear, kommenterar lanseringen: “Goodyear utökar sitt sortiment med URBANMAX COMMUTER efter att ha identifierat trender inom regionaltrafik. Däcket har de senaste strukturella och tekniska innovationerna. Bussar är en viktig del av att sänka utsläppen i Europas städer, och det här däcket ger en effektiv plattform för utsläppsfri transport med utmärkt grepp oavsett vilken säsong det är tack vare den 3PMSF-certifierade slitbanan.”

Sammanfattningsvis bidrar Goodyears URBANMAX COMMUTER till en mer hållbar kollektivtrafik genom att erbjuda en lösning som är anpassad till både traditionella och elektriska bussar, med tekniska innovationer och fokus på hållbarhet. Med regummeringsmöjlighet och smart åkerihantering genom RFID-teknik är URBANMAX COMMUTER ett viktigt steg mot en grönare och mer effektiv kollektivtrafik i Europa. Detta kommer inte bara att gynna åkerier och företag inom transportsektorn, utan också bidra till en bättre och renare miljö för alla.

 

 

 

About Däckavisen 1286 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!